Dá sa použiť ako plnka medzi oplátky a aj ako sladkosť na stôl.
30 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Oriešky,alebo orechy usušiť na chrúmavo a zomlieť.
- 2
Na hlbšej panvici roztopiť maslo, priliať kondenzované mlieko, vanilkový cukor a kryštalový cukor. Stále miešať, keď bude cukor karamelizovať dosypať zomleté oriešky. Keď za stáleho miešania začína tuhnuť, môžu sa natierať oplátky a lepiťna seba, alebo naplňať formičky na sladkosti. Necháme vychladnuť a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Včera som tento karamel skúsila pripraviť, všetko šlo fajn, keď sa bledá masa začala meniť na hnedastú hustejšiu hmotu, takú radosť som mala, ako vždy keď si kusnem do tyčinky s karamelom alebo si dám mäkký karamelový cukrík! : ) Naliala som ho do väčšej formy, nechala v chlade na noc a naporcovala na tehličky.
www.facebook.com/photo.php?fbid=1836448991702&set=a....
Chutil výborne : )) ..hmm.. ..ako by sa dal tento karamel ešte zjemniť, respektíve aby nebol tak drolivý/krehký a skôr taký mäkkší a ťahavejší? : )
Tento krát sa mi podarilo pripraviť karamelové pochúťky v gustióznejšej podobe. Mám radosť! :D
www.facebook.com/photo.php?fbid=1950968734624&set=a....
Vďaka za fajn skúsenosť. : ))
Maslo som dala nakoniec to klasické Rajo (lah.smotana), a medzi oblátkami bola tuhosť nepodstatná v zmysle drolivosti (drobenia sa). Možno by padli vhod aj tenšie vrstvy, len mi už stuhol, kým som naplnila formičky.. (..a niečo k tomu, možno čokoláda.. ; ) pridám nabudúce nejakú vrstvu. ) Aaa cukor kryštál sa mi celý nepodarilo v tej mase, i pri zachovaní odporučeného množstva, rozpustiť. Občas som ho zacítila medzi zubami. Aj redšia by sa mi tá masa zišla, keď už nalievam do tých formičiek (s priemerom 2-2,5cm).. ..hmm.. ..čím to zriediť? Viac masla? Mlieko? Vodu?
: )
Myslím, že raz bude deň, kedy sa ho dojem, dovtedy si ho však vychutnám a rada! : )))