Krémový dezert s ovocím a sladkými chrumkami
Rastislav Krampl
šéfkuchár hotela Crowne Plaza v Bratislave, 15. apríla 2012
šéfkuchár hotela Crowne Plaza v Bratislave, 15. apríla 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Suroviny
1 malé balenie |
|
6 ks, mäkké napr krowki |
|
200 ml |
|
1 PL |
|
100 ml |
|
125 g (prípadne iné drobné ovocie) |
|
1 PL |
|
z 1 citróna |
|
2 PL |
|
4 lístky na ozdobu |
|
Postup
-
1
Sušienky a krowki podrvíme a premiešame.
- 2
Jahody očistíme, nakrájame na menšie kúsky, pridáme strúhanú kôru z polovičky citróna, práškový cukor a ovocný likér. Zľahka premiešame. Šľahačku vyšľaháme do tuha, kyslú smotanu ochutíme vanilkovým cukrom a zvyšnou kôrou z citróna. Obe smotany spolu zmiešame.
- 3
Do štyroch pripravených dezertných pohárov postupne vrstvíme: marinované ovocie, smotanový krém, sušienky, krém, sušienky. Ozdobíme plátkom jahody a mätou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu