Krémový dezert s ovocím a sladkými chrumkami

Rastislav Krampl
šéfkuchár hotela Crowne Plaza v Bratislave, 15. apríla 2012
Krémový dezert s ovocím a sladkými chrumkami
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

1 malé balenie
6 ks, mäkké napr krowki
200 ml
1 PL
100 ml
125 g (prípadne iné drobné ovocie)
1 PL
z 1 citróna
2 PL
4 lístky na ozdobu




Postup

  1. 1

    Sušienky a krowki podrvíme a premiešame.

  2. 2

    Jahody očistíme, nakrájame na menšie kúsky, pridáme strúhanú kôru z polovičky citróna, práškový cukor a ovocný likér. Zľahka premiešame. Šľahačku vyšľaháme do tuha, kyslú smotanu ochutíme vanilkovým cukrom a zvyšnou kôrou z citróna. Obe smotany spolu zmiešame.

  3. 3

    Do štyroch pripravených dezertných pohárov postupne vrstvíme: marinované ovocie, smotanový krém, sušienky, krém, sušienky. Ozdobíme plátkom jahody a mätou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia