Lahodný jablčník s orechami

zuzu3011 - fotkazuzu3011, 17. marca 2013
Lahodný jablčník s orechami
Foto: zuzu3011

Tento recept vznikol spojením dvoch receptov, ktoré sú tu na Vareche, ďakujem @Bibia1 a @Cica2, je naozaj ľahodný a u nás mal Zobraziť celý popisTento recept vznikol spojením dvoch receptov, ktoré sú tu na Vareche, ďakujem @Bibia1 a @Cica2, je naozaj ľahodný a u nás mal veľký úspech :) postup som nefotila, lebo som si myslela, že ho nebudem zverejňovať, ale myslím si, že stojí za vyskúšanie.

30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
400 g
100 g
0,5 bal.
250 g
2 ks
plnka:
8 ks
5 čl
ďalsie:
4 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Ako prvé si vymastím plech a vysypem múkou. Potom si ošúpem jablká a nastrúham ich na strúhadle(slzičky). K nastrúhaným jablkám pridám škoricu, kto má rád sladšie pridá si cukor podľa chuti.

  2. 2

    Cesto: preosiem si múku, pridám k nej prášok do pečiva, cukor, nakrájané maslo, celé vajcia a vypracujem cesto. cesto by malo byť vláčne a nelepivé, ak sa Vám cesto lepí pridajte múku(záleží od druhu múky), keď je cesto vláčne vyvaľkám si ho na veľkosť plechu a prenesiem na plech.

  3. 3

    ďalej si oddelím žĺtka od bielkov, k bielkam pridám vanilkový cukor a do tuha vyšľahám. Pripravím si orechy, ktoré rozdrvím na menšie kúsky tĺčikom na maso.

  4. 4

    Na cesto rovnomerne navrstvím jablká, na jablká rozotriem tuhý sneh. Na koniec na sneh nasypeme rozdrvené orechy.

  5. 5

    Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 20 minút, po 20 minútach zvýšim teplotu na 200 stupňov a nechám zapiecť cca 3 minútky aby boli orechy chrumkavé.

  6. 6

    Dobrú chuť! :)

    Lahodný jablčník s orechami - obrázok 6

Diskusia k receptu

modrykamen
Práve vera som piekol niečo podobné, len miesto cesta som na spodok dal v mlieku s vajciami namočenú bagetu.Teda niečo ako žemľovku. Na budúce urobím takto.
denyany
orechy s jablkami a škoricou sú skvelá kombinácia, vonia mi to až sem. výborný nápad!
aamm
výborný koláč už na pohľad, ale čo so 4 žĺtkami? nemohli by sa použiť do cesta?
aamm
aj tak som si ho uložila, určite vyskúšam
zuzu3011
@aamm , ja som žĺtka dala nášmu zverincu na srsť, viem, že touto informáciou Ťa asi nepoteším. Ak by sa dali do cesta, myslím, že by sa cesto moc lepilo, ale možno keď sa pridá viac múky nebol by to problém.
aamm
máme psa, takže aj preňho niečo, nie žeby si nedal aj koláčik




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia