Capunti so smrčkom a medvedím cesnakom fotorecept
Foto: zuzanka1367
Ak náhodou na jarnej prechádzke narazíte na smrčky, určite si ich nazbierajte. Aj napriek ich vzhľadu Vás prekvapia delikátnou chuťou. A ak cestou Zobraziť celý popisAk náhodou na jarnej prechádzke narazíte na smrčky, určite si ich nazbierajte. Aj napriek ich vzhľadu Vás prekvapia delikátnou chuťou. A ak cestou ešte nájdete aj medvedí cesnak, máte suroviny na obed :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V prvom rade si riadne vyumývame huby, aby sme si spolu s nimi nepripravili aj nejakého lesného tvora. V tej zvráskavenej hlavičke sa dá doniesť domov všeličo...a umyjeme listy medvedieho cesnaku.
-
2
Na panvicu dáme prepustené maslo, alebo tuk, aký Vám vyhovuje a opečieme na ňom hlavičky smrčka prekrojené na polovice. Pustia hodne vody. Môžete začať variť aj cestovinu, capunti sa varia dlhšie, samozrejme výber cestoviny je na Vás...Pokiaľ sa Vám smrčky pražia a cestovina varí, rozmixujte medvedí cesnak s olivovým olejom, pridajte soľ a mleté čierne korenie. Vlastne si pripravíte také pesto, ale bez orieškov.
-
3
Uvarené cestoviny bez preplachovania dáme na smrčky, navrch pesto a premiešame. ak je potreba, prilejeme vodu z cestovín.
-
4
Ani nožičky neprišli skrátka :) išli pod krkovičku a veru som dobre spravila, tá chuť...
-
5
Stačí už len dobre premiešať, zakvapnúť pár kvapkami limetkovej šťavy a s chuťou sa najesť. Znovu sa mi tu podaril pridať recept, ktorého prípravu zvládne aj škôlkar, ale verte, že chuť Vás očarí...tak šup do lesa vonku je krásne :)
Z tveho receptu delat recept jen diky cukine? No to by me nikdy nenapadlo! :-)
Už je pomaly aj po nich...