Cestoviny s hubami
Cestoviny s hubami

Capunti so smrčkom a medvedím cesnakom fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 14. apríla 2018

Ak náhodou na jarnej prechádzke narazíte na smrčky, určite si ich nazbierajte. Aj napriek ich vzhľadu Vás prekvapia delikátnou chuťou. A ak cestou Zobraziť celý popisAk náhodou na jarnej prechádzke narazíte na smrčky, určite si ich nazbierajte. Aj napriek ich vzhľadu Vás prekvapia delikátnou chuťou. A ak cestou ešte nájdete aj medvedí cesnak, máte suroviny na obed :)

2
porcie
10 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

14 - 16 hlavičiek
250 g
100 - 150 g
1 lyžica (tuk)
5 cl




Postup

  1. 1

    V prvom rade si riadne vyumývame huby, aby sme si spolu s nimi nepripravili aj nejakého lesného tvora. V tej zvráskavenej hlavičke sa dá doniesť domov všeličo...a umyjeme listy medvedieho cesnaku.

    Capunti so smrčkom a medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvicu dáme prepustené maslo, alebo tuk, aký Vám vyhovuje a opečieme na ňom hlavičky smrčka prekrojené na polovice. Pustia hodne vody. Môžete začať variť aj cestovinu, capunti sa varia dlhšie, samozrejme výber cestoviny je na Vás...Pokiaľ sa Vám smrčky pražia a cestovina varí, rozmixujte medvedí cesnak s olivovým olejom, pridajte soľ a mleté čierne korenie. Vlastne si pripravíte také pesto, ale bez orieškov.

    Capunti so smrčkom a medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Uvarené cestoviny bez preplachovania dáme na smrčky, navrch pesto a premiešame. ak je potreba, prilejeme vodu z cestovín.

    Capunti so smrčkom a medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ani nožičky neprišli skrátka :) išli pod krkovičku a veru som dobre spravila, tá chuť...

    Capunti so smrčkom a medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Stačí už len dobre premiešať, zakvapnúť pár kvapkami limetkovej šťavy a s chuťou sa najesť. Znovu sa mi tu podaril pridať recept, ktorého prípravu zvládne aj škôlkar, ale verte, že chuť Vás očarí...tak šup do lesa vonku je krásne :)

    Capunti so smrčkom a medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

afataga
Hned som vedela, ze to je tvoj rcp., vsak nevies preco? :-). Nadhera, aj ked sa bez mucenia priznavam, ze by som skor brala tu krkovicu, ale to ta isto neprekvapuje. Ja som tie huby mala len raz, vyrastli nam na zahrade, vtedy som ich plnila, ale uz nepamatam cim, asi masom.
haji
Také bych hned brala takovou dobrotu!! Já jsem smrčky ještě nikdy nejedla, pravidelně tady slintám. Všechna fota jsou povedená, stejně jako sama jídla. Šikulka se zlatýma rukama!
motyka
Smrčky - lahôdka veľká. Tvoje jedlo, ešte naviac s medvedím cesnakom - delikatesa. Zajtra idem na prechádzku. Viem kde rastú. Nepredpokladala som, že už sú. Ďakujem za "nápovědu".
tiginko
@zuzanka nech sa prechádzam jarnou prírodou koľko chcem, také smrčky u nás nenájdem. Ale medvedieho cesnaku koľko chceš. Nevadí, veď si kamoška, tak ti doprajem :-)
zuzanka1367
Ďakujem Vám všetkým za pristavenie, musím sa bez mučenia priznať, že tieto som nenazbierala sama, ale naši krčmový chlapci nás zásobujú v takom množstve, že by sa Vám ušlo všetkým :) veľká škoda mila @tiginko a @haji , že Vám vzdialenosť nedovolí sa zastaviť, už sme mali aj pomazánku, aj polievku aj praženicu a teraz ich aj sušíme. Peknú nedeľu Vám.
1x haji
tiginko
jaaj to ťa musia mať veľmi radi tí Tvoji štamgasti, keď ti nosia také dobroty... asi si otvorím krčmu a možno mi bude tiež tak dobre :-) Pekný zvyšok nedele Zuzanka aj Tebe
mijaita
@Zuzanka trochu jsem na kacenkach setrila, jsou vic nez drahy, ale jeste koupim. Rada jim nudle shirataki. Recept je jednoduchy a maslo dela divy. Sakra jsem si pochutnala, diiik! Brzo budou dalsi a treba i lepsi fotka.


zuzanka1367
@mijaita fotka je suprova, mna mrzi, ze sme tak vzdialeni od seba, my sme s tymi smrckami zaobchadzali az barbarsky :) tolko ich nazbierali, tak by som sa rada o ne podelila...ja zas niekedy vyskusam tie nudle, som rada ze chutilo. A ak pribudne dalsia fotka budem blazena :)
mijaita
Jeste druha varianta kačenková :-) Ale i když to bylo dobré, na tuhle tvoji to nemělo. Celkem zasadně řeším tvary a ty capunti se mi zamlouvají. Tak jen co je někde koupim, dojde na další tuhle jednoduchou tvoji vychytavku. Houby já můžu!


mijaita
Zapomněla jsem napsat, že jsem do másla dala nastrouhanou cukinu, trochu podusila, pak přidala kačenky a smíchala s shirataki nudlema. K tomu ještě cukinové nudlíčky syrové, zakapané citronovým olejem a limetkou a posypané černým sezamem.
zuzanka1367
No to je paráda, to si mala dať ako nový recept, takto sa to tu pod receptom stratí a to bude škoda...Tá podusená cukina to zahustila? Ja ich kupujem v Lidli, keď je talianský týždeň, veľmi mi chutia, tak vždy kúpim do zásoby. Citrónový olej používaš ten od raciolu, alebo si robíš svoj domáci? Ďakujem za lákavé foto, to je vždy najlepší bonus.
mijaita
Ano, v Lidlu az bude italsky tyden, to se mi vybavilo. Ty shirataki jsou lepsi do asiskych polivek. Cukina na masle je vyborna, resp ja ji rada a jednak zahustuje, druhak je dobra. Citronovy Raciol mi chutna, uz ho prodavaji i v Praze, tak mam zdroj. A jeste ho doplnuji bud limetkou nebo citronem.
Z tveho receptu delat recept jen diky cukine? No to by me nikdy nenapadlo! :-)
zolik
Toto je tak pekny recept. Potrebujem zakladnu informaciu. Uz rastu?
zuzanka1367
@zolik tento rok ich bolo málo, aspoň u nás bolo dosť sucho, tak ako @kimlo vraví, teda píše :) ešte vyššie v horách by mohli byť...ďakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia