Vyprážané bravčové medailóniky

Andrej Hurajt
executive chef spoločnosti TRINITY Hotels, 25. decembra 2013
Vyprážané bravčové medailóniky
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
5 minút
na 180 °C

Suroviny

480 g
10 g
100 ml
60 g
2 ks
100 g
100 g
800 g
80 g
100 g
200 g
50 g
2 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z opracovanej bravčovej panenky nakrájame medailóniky, zľahka ich naklepeme a osolíme, obalíme v trojobale a vypražíme.

  2. 2

    Zemiaky uvaríme, scedíme, pridáme orestovanú cibuľku, topený syr, pažítku a zamiešame. Okraje formy vystelieme slaninkou, nakrájanou na plátky. Natlačíme do nej ochutenú zemiakovú zmes a vložíme ju do rozohriatej rúry na 180 °C. Zapekáme päť minút.

  3. 3

    Z pochúťkovej smotany a ostatných surovín pripravíme omáčku, ktorou prelejeme zemiaky.

Diskusia k receptu

rolfynka
ahoj andrej tvoj recept je uz ulozeny uz sa mi zbiehaju slinky a aku formu mas na mysli na tie zemiaky