
Paštrnákový krém
Na tento recept som náhodne natrafila pri listovaní v časopise a hneď ma zaujal. Tak som...

Cestovinové timballo
Toto timballo je cestovina zapecena v listkovom ceste. Cetovina je ochutena omackou z besamelu, hribov, sunkou, mozzarellou...

Hovädzí paprikáš s hlivou
Nenechajte sa, prosím, zmiasť krajcom chleba, na ktorom si hovie „veliká lžečka“! To som...

Hrianka s tuniakom
Ako malá som hrávala s rodičmi spoločenské hry a počas toho mamka robila hrianky. Veľa hrianok....

Toskánsky kel (lacinato kale) restovaný ako príloha
Aby bol efekt nadobúdania štíhlejších proporcií našich zovňajškov „na betón“ istý, musíme pozornosť venovať aj prílohám....

Dvojfarebný ríbezľový koláč
V jednej miske pripravíme tmavé, v druhej svetlé cesto dôkladným premiešaním všetkých surovín.

Pečená krkovička na cesnaku
Bravčovú krkovičku zviažeme špagátom. Opečieme na panvici dozlatista. Osolíme, okoreníme a potom upečieme v...

Tvarůžkový tataráčik
Máte stejně jako já rádi tvarůžky? Pořádně odleželé, voňavé jsou pro milovníky tohoto sýra neodolatelné...

Pikantné bravčové závitky s klobásou
Dostala som úžasné jelenie klobásy a uvažovala som kam všade by som ich mohla zakomponovať tak som...

Raňajkový slaný koláč
Dnes som robila na želanie manželovi slaný koláč, ktorý mu robievala jeho mamička.

Zeleninové morčacie prsia so zeleninou
Osušené morčacie prsia osolíme bylinkovou soľou. V miske zmiešame cesnakový olej s palmovým olejom, so sušeným...

Pangas twister
Někdy musím experimentovat, aby trochu lehčí jídlo nějak vypadalo a chutnalo mi. tenhle experiment...

Jahňacina s raviolami
Jahňací chrbát odblaníme, osolíme, okoreníme, obalíme v bylinkách a zabalíme do prosciutta. Prudko...

Soľnohradské halušky s krémom
Toto je veľmi dobrá "lakocinka"pre deti. Teraz ked sú doma a vždycky niečo fajné zháňajú, skúste im...

Losos so špargľou v prosciutte s horčicovým dresingom
Špargľu očistíme a blanšírujeme v osolenej vode asi 2 – 3 minúty. Schladíme v studenej vode....

Pečené rebrá s javorovým sirupom
Použite javorový sirup, šťavnaté rebierka, Lagris ryžu troch farieb a Podravka grill tekutú marinádu a...

Grilované údené tofu so zázvorovou mrkvou a šampiňónmi na masle
Mrkvu si nakrájame na tenké plátky. Očistíme a nakrájame si na tenučké plátky kúsok čerstvého zázvoru...

Kuracie prsia v jogurtovo-syrovej perinke
Toto je naš stary a velmi oblúbený recept, lebo je nenáročný a velmi jednoduchý. Používam...

Tatranská roláda
Orez a konce zo sviečkovice pomelieme niekoľkokrát tak, aby vznikla jemná pasta. Do tejto hmoty...

Domáce rezance s tvarohom a slaninkou
tento recept je na čas a aj na prípravu nenáročný a preto patrí medzi moje obľúbené

Parma šunka so žltým melónom
žlty melon si nakrajame a zabalime ho do parma šunky, ostatne prisady si nakrajame a poukladame...

Ryžové rezance Yakisoba
Recept pripravili študenti SOŠ obchodu a služieb zo Žiaru nad Hronom.

Bůček marinovaný ve víně
Určitě skvělá inspirace třeba na Silvestra. Vyzkoušejte, u nás zmizel ze všech dobrot jako první...