Studený zemiakovo –brokolicový krém
Branislav Križan
šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave, 19. augusta 2010
šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave, 19. augusta 2010
Foto: Marek Velček
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Zemiaky dáme variť so soľou, bobkovým listom a novým korením. Po uvarení ich rozmixujeme ručným mixérom, pridáme smotanu, dochutíme muškátovým orieškom, trochou octu a cukru a dáme zachladiť.
- 2
Konzistencia polievky by mala ostať krémová. Brokolicu uvaríme v osolenej vode, rozmixujeme, pridáme mleté čierne korenie, dochutíme a dáme zachladiť.
- 3
Studené polievky servírujeme v sklenom pohári a snažíme sa ich naliať tak, aby sa farby nezliali.
- 4
Náš tip: Zemiakovo–brokolicový krém je osviežujúcou letnou polievkou s jemným kyslastým tónom. Polievku možno dozdobiť zemiakovým čipsom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu