Jarné temari sushi

sandriw - fotkasandriw, 17. apríla 2014
Jarné temari sushi
Foto: sandriw

Mnohým našincom nori riasy veľmi nechutia, toto je príjemná obmena, ako si sushi vychutnať i tak :) Viac na: www.facebook.com/whiskitmixit

Suroviny





Postup

  1. 1

    Ryžu uvaríme podľa postupu na obale. Vo všeobecnosti, ryžu premyjeme, šálku ryže zalejeme 1,5 šálkou vody a varíme, kým sa voda neodparí (cca 10 min.). Veko neotvárame a necháme ešte ryžu 10 – 15 minút pariť.

  2. 2

    Zálievku na ryžu (1 šálka surovej ryže) si pripravíme zmiešaním 2 PL octu, 1 KL soli a 1 KL cukru. Na miernom plameni ohrievame, kým sa soľ a cukor rozpustia. Všetko necháme vychladnúť. Ryžu opatrne zmiešame so zálievkou.

  3. 3

    Uhorku si ošúpeme a škrabkou na zeleninu si narežeme tenké pásiky. Pažítku si nakrájame na 3 cm dlhé kúsky. Lososa si rozkrájame na kúsky.

  4. 4

    Mokrými rukami si z vychladnutej ryže vytvarujeme malé pozdĺžne hrudky (asi 5 cm). Na vrch položíme kúsok lososa. Pomocou potravinárskej fólie losos aj s ryžovou hrudkou vytvarujeme do pekného hladkého tvaru. Na vrch položíme 4 – 5 kúskov pažítky a malú „kytičku“ žeruchy. Nakoniec to obalíme prúžkom uhorky.

Diskusia k receptu

pupava
Sushi milujem, rovnako aj nori riasy mi veľmi chutia (najmä v rizote), toto vyzerá zaujímavo, ukladám do KK :)
katka78
Ešte preč toho lososa a konečne by mi to mohlo zachutiť :-)
daguska
Velmi pekne upravené,nás syn má velmi rád sushi,dost experimentuje a aj nás uz naucil siahnut po týchto "dobrotách",len ich zatial sami nerobíme.Musím vsak uznat,ze sú ozaj chutné.Bez tej riasy sa mi páci viac.
sandriw
@safran : aká mi na parapete vyrástla ;)

@katka78 : losos sa samozrejme dá vynechať, alebo nahradiť trebárs sušenou šunkou (aj keď tá je tak trocha dosť slaná :D)

@daguska : hehe... treba skúšať aj nové veci a niečo by o tom vedela povedať aj moja babka, ktorej sushi (či už s riasou alebo bez) veľmi chutí :D
sandriw
@matata1 : Ďakujem. A bola by ešte krajšie, keby že ju nemusím orezať. Ale čo už narobím, keď sa to tu s fotkami na výšku dáko nekamaráti :(




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia