Pomarančový rôsol

bobo1 - fotkabobo1, 12. júla 2012

Niečo na letné osvieženie v týchto horúcich dňoch.

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

210 g
100 ml
2 pomaranče
1 citrón
4 ks
2,5 dkg
1 lyžica (koňak)
sneh z 5 ks




Postup

  1. 1

    Cukor polejeme vínom, pridáme jemno postrúhanú pomarančovú kôru, citrónovú a pomarančovú šťavu a žĺtky. Všetko dobre premiešame a šľaháme nad parou tak dlho až krém nezhustne. Do horúceho rýchle zamiešame alebo zašľaháme rozpustenú želatínu rozvarenú v rume a do vychladnutého krému zamiešame tuhý sneh z bielkov. Krém dáme do formy stuhnúť.

  2. 2

    Podávame so zmrzlinou alebo dobre vychladenou sladkou smotanou.

Diskusia k receptu

danila
tak to je iste dobrotka, hneď by som si dala, ukladám do kk




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia