Pomarančový rôsol

bobo1 - fotkaBobo1, 12. júla 2012 16:53
Ďalšie recepty »

Niečo na letné osvieženie v týchto horúcich dňoch.

10 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

210 g
100 ml
2 pomaranče
1 citrón
4 ks
2,5 dkg
1 lyžica (koňak)
sneh z 5 ks
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Cukor polejeme vínom, pridáme jemno postrúhanú pomarančovú kôru, citrónovú a pomarančovú šťavu a žĺtky. Všetko dobre premiešame a šľaháme nad parou tak dlho až krém nezhustne. Do horúceho rýchle zamiešame alebo zašľaháme rozpustenú želatínu rozvarenú v rume a do vychladnutého krému zamiešame tuhý sneh z bielkov. Krém dáme do formy stuhnúť.

  2. 2

    Podávame so zmrzlinou alebo dobre vychladenou sladkou smotanou.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist