
Zapekané rezance s orechmi a so slivkovým lekvárom
Zapekané rezance so slivkovým lekvárom je často spomínané jedlo z detstva staršej generácie, zároveň je to...

Kysnutý koláč s polevou
Pripravíme si kvások z vlažného mlieka, 1 čajovej lyžičky cukru a droždia. V miske rozmiešajte...

Losos so smotanovými zemiakmi a rukolou
Žijem vo Fínsku, kde je losos veľmi obľúbený, a podľa mňa teda oprávnene, lebo...

Svätý Peter so špenátovými tagliatelle
Na panvicu dáme olej, ktorý rozohrejeme a krátko z oboch strán opečieme filet svätého Petra...

Cuketová buchta trochu inak
Každé leto zvyknem robiť túto cuketovú buchtu s rôznym ovocím a obmenami ... dnes...

Polievka z hokaida, tentokrát s kokosovou smotanou
Receptov na polievku z tekvice hokaido je nespočetne veľa. Aj ja ju pripravujem rôznymi spôsobmi, ...

Karamelové pudingové rožky
V hlbšej miske zmiešame múku, práškový cukor, vanilkový cukor, karamelový pudingový prášok a všetky...

Torta pre Danielku
Túto tortu som upiekla na krštenie mojej prvej vnučky Danielky. Je punčová, ale je možné...

Jablkovo kokosový závin
Preosiat muku , osolit, osladit, prichistat si kvások dat do muky a vymiesiť cesto. nastrúhat jablka...

Prepelička na tekvicovom pyré
Prepeličky očistíme, umyjeme a osušíme. Pripravíme nálev z vody, soli, čierneho korenia, ...

Kačacie prsia pečené s chrenom a cviklou
Kačacie prsia osolíme, okoreníme a opečieme na masti z oboch strán. Opečené mäso preložíme do...

Losos s karí zeleninou
Veľmi jednoduchý recept a chutný... priateľ mi doniesol lososíka z Fínska a tak vymýšľame, ...

Vyprážané bryndzové placky
Mnohí z nás pri varení používajú koreninové zmesi z obchodu, ktoré sú plné soli a glutamanu....

Džatky
Zemiaky obielime, pokrájame na kocky a varíme v osolenej vode. Pred dovarením zlejeme tak, ...

Pražské rezne
Odležané rezne opatrne narežeme a mierne naklepeme tupou hranou noža. Do vytvoreného otvoru vložíme plátok šunky...

Kapor na chlebe
Recept především pro ty, kteří nemají v oblibě vybírání kostí z kapra. Po upečení nám...

Filety zapekané s paradajkami
Ryby – filety najprv marinujeme aspoň hodinu v šťave z citróna, posypeme ich korením, môžeme...

Risotto al radicchio rosso/Rizoto s červenou čakankou
Cibuľu nakrájame na drobno, čakanku nakrájame, umyjeme a osušíme v sušičke na šalát.

Burizónová pochúťka
je to sladka pochutka nielen pre dospelych ale aj pre deti, rada tuto pochutku robim...

Rezne z kelových listov
Kel sa niekedy v slovenskej kuchyni využíval omnoho častejšie ako dnes. Pritom ide o zdravú a...

Rukolový šalát s grilovanou broskyňou, ricottou a zálievkou
Broskyne prepolíme, pokvapkáme ich olivovým olejom a grilujeme ich na rozpálenom grile. Rukolu premyjeme a...

Medovníčky ako maľované
Múku zmiešame z kypriacím práškom a sódou bikarbónou preosejeme;pridáme cukor;med;rozhriaty tuk;vajce;žítok a korenie. Vypracujeme cesto;ktoré necháme cez...

Polievka Hladovica
Vodu, v ktorej som varila údené mäso, som vždy vylievala. Raz ma prichytila suseda,...

Variácia na sabayon
Žĺtka, cukor a víno dáme do misy a šľaháme nad parou, kým sa nevytvorí krémovo–penistá...

Plnené šišky
Potešia všetkých, ktorí majú radi šišky. Pre deti na obed k sýtej polievke.

Vajcia zapečené v zemiakovej kaši
Očistené zemiaky uvaríme v posolenej vode do mäkka, scedíme, popicháme, pridáme horúce mlieko, polovičnú dávku masla a...