Medovníčky ako maľované

blink888 - fotkablink888, 13. novembra 2010
Medovníčky ako maľované
Foto: blink888
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 lyžička
1 lyžička
150 g
100 g
500 g, alebo rastlinný tuk
1 ks
 rospustená
 na ozdobenie
1 ks




Postup

  1. 1

    Múku zmiešame z kypriacím práškom a sódou bikarbónou preosejeme;pridáme cukor;med;rozhriaty tuk;vajce;žítok a korenie.Vypracujeme cesto;ktoré necháme cez noc v chladničke.

  2. 2

    Cesto vyvaľkáme na tenký plát a formičkami vykrajujeme rôzne tvary;ktoré kladieme na vymastený plech.

  3. 3

    V predhriatej rúre ich pomaly pečieme doružova asi 15 minút. Vychladnuté medovníčky ozdobíme

Diskusia k receptu

marianne69
Pekuckeeee,ak je to tvoje dielko,tak si velka sikovnica:-))),ja by som to lepsie nevyzdobila.Vsimla som si,ze mas 13 rokov,jedneho krasneho dna bude s teba kucharska hviezda,ak uz teraz nie.
dorisa
Tak, upečiem hocičo,ale takéto medovníčky som nikdy nevedela. Nie,žeby na pohľad, ale ani na chuť. Teraz čítam, že si mladučká, tak o to ta viacej chválim. Len,tak ďalej.
voz12
iste máš pevnú ruku,keď si dokázala tak krásne vyzdobiť
babi
pevnú ruku a trpezlivosť. Krásne
marienka44
V recepte na konci je 1 vajce. Je na potretie? Medovniky, ktore sa idu zdobit, sa nemaju potierat vajcom pred pecenim, lebo by sa zdobiaca poleva smykala dole. Ten tuk 500 g nie je omyl?
julica
U nas robievame kazdy rok medovniky, najskor sestra, potom som stafetu prebrala ja, ako spomienkovy ritual na nasu sesternicu zdenku, ktora nam ako 26-rocna umrela na rakovinu. Recept je napisany jej rukopisom, tak si vzdy pri nom poplaceme a pospominame. Aj o tom su vianoce...
sovka62
Šikovné dievčatko, medovníčky sú naozaj pekné a iste aj dobré. Doma z teba musia mať radosť.
anina43
aj mne sa nepozdáva také veľké množstvo tuku do medovníčkov, ja dávam 15 dg na 500 g múky, pozri na rcp či si správne odpísala množstvo, inak tvoje medovníčky sú už na prvý pohľad na zjedenie
evanaaa
Ja vidím, že vajce aj žľtok idú do cesta, tak asi nič na potretie.Ale medovníčky "spievajú".




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia