Pomarančová torta s makom fotorecept

malinka711 - fotkamalinka711, 29. marca 2011

Vynikajúca tortička na oslavu ale aj k nedeľnej kávičke ......

40-45 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
3 lyžičky
200 g
4 lyžice
4 ks
100 g
Dusené pomaranče:
3 ks
530 ml
466 g
Pomarančový krém:
8 ks
1 ks
1 ks
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    Neolúpané pomaranče pokrájame na 1/2 cm plátky. Dáme ich do hrnca a zalejeme vodou, pridáme cukor. Necháme zovrieť a varíme ich 20 min. na miernom ohni, kým sa voda nezredukuje a ostane hustý sirup. Necháme ich úplne vychladnúť.

    Pomarančová torta s makom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tortovú formu vymastíme a vyložíme papierom na pečenie. Na dno poukladáme plátky pomaranča, vojde sa ich tam sedem. Treba vybrať najkrajšie plátky. Ostatné pomaranče scedíme. Odkvapkané pomaranče rozmixujeme s 1 dcl sirupu. Zvyšný sirup si odložíme bokom.

    Pomarančová torta s makom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na cesto si zmiešame suché prísady: múku s práškom do pečiva, makom a mandľami.

    Pomarančová torta s makom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do hustej bielej peny. Pridáme pomarančové pyré a ešte rýchlo prešľaháme. Zmiešame so suchými prísadami, vylejeme do formy a pečieme 40-45 minút pri 180°C. Upečený korpus necháme vychladnúť na mriežke a potom vyklopíme z formy.

    Pomarančová torta s makom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na krém žĺtky vyšľaháme so šťavou a kôrou z citrusov.

    Pomarančová torta s makom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme maslo a cukor....

    Pomarančová torta s makom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nad parou zmes šľaháme do zhustnutia. Môže to trvať aj pol hodiny, preto sa neobávajte, ak budete šľahať a šľahať a stále nič, musíte to trpezlivo miešať.(Mne to trvalo cca 15 min.) Krém necháme vychladnúť.

    Pomarančová torta s makom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vychladnutý korpus 2-krát prekrojíme. Spodný diel dôkladne pokvapkáme odloženým sirupom a potrieme polovicou krému. Prostredný diel taktiež pokvapkáme sirupom ale z obidvoch strán, položíme na spodný diel a natrieme zvyšným krémom. Priklopíme vrchný diel a povrch ešte potrieme sirupom, aby sa pomaranče krásne leskli. Sirupom nesmieme šetriť, pretože inak bude torta veľmi suchá!!!!!!!

Diskusia k receptu

3sandra3
nádherná torta... no neviem, či ju dokážem urobiť takú krásnu , ako je táto tvoja...ale za pokus to stojí .... ukladám si do kk
moli
Krásna a zvláštna-nová.Musí byť dobrá! KK




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia