Foto: janozmyjavy
Toto jedlo mali radi moje deti.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ryžu prepláchneme vodou a necháme odkapať. Dáme do hrnca zalejeme mliekom osolíme a za občasného miešania uvaríme do mäkka. Necháme ochladnúť.
- 2
Do vychladnutej ryže vmiešame tri žĺtka asi tri lyžice rozpusteného masla a cukor a nastrúhanú čokoládu. Z bielka ušľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do zmesi.
- 3
Zapekaciu misu vymažeme maslom a vysypeme strúhankou. Vrstvíme zmes s ovocím, ktoré môže byť aj zavarené. Ja mám najradžej kombináciu jahody s marhuľami. Navrch pokladieme vločky z ostatného masla a vo vyhriatej rúre pečieme pri 180 stupňoch asi 40 min. Po ochladnutí posypeme práškovým cukrom a ozdobíme šľahačkou. Podávame aj so šťavou z kompótu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu