Čokoládový nákyp

janozmyjavy - fotkajanozmyjavy, 19. augusta 2010

Toto jedlo mali radi moje deti.

4
porcie
10 minút
príprava
55 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 g
1 l
3 ks
3 lyžice
100 g
1 ks
podťa chuti




Postup

  1. 1

    Ryžu prepláchneme vodou a necháme odkapať. Dáme do hrnca zalejeme mliekom osolíme a za občasného miešania uvaríme do mäkka. Necháme ochladnúť.

  2. 2

    Do vychladnutej ryže vmiešame tri žĺtka asi tri lyžice rozpusteného masla a cukor a nastrúhanú čokoládu. Z bielka ušľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do zmesi.

  3. 3

    Zapekaciu misu vymažeme maslom a vysypeme strúhankou. Vrstvíme zmes s ovocím, ktoré môže byť aj zavarené. Ja mám najradžej kombináciu jahody s marhuľami. Navrch pokladieme vločky z ostatného masla a vo vyhriatej rúre pečieme pri 180 stupňoch asi 40 min. Po ochladnutí posypeme práškovým cukrom a ozdobíme šľahačkou. Podávame aj so šťavou z kompótu.

Diskusia k receptu

samanka
@janozmyjavy tak toto je jedlo pre mňa. Ryža na sladko, na slano, so zeleninou, skrátka akokoľvek....a s čokoládkou, supeer
zela
Toto jedlo poznám pod názvom-Ryžový nákyp.Ale moja mama tam čokoládu nedávala.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia