Šišky s džemom a so šľahačkou
Boris Markovič
šéfcukrár hotela Park v Piešťanoch, 7. februára 2015
šéfcukrár hotela Park v Piešťanoch, 7. februára 2015
Foto: Robert Hüttner
8
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
1 ks na kôru |
|
40 g |
|
20 g |
|
100 ml |
|
4 ks |
|
80 g |
|
100 g |
|
štipka |
|
2 PL |
|
250 g |
|
250 ml |
|
na posypanie |
|
1 l na vyprážanie |
|
Postup
-
1
Z mlieka, droždia, štipky soli a kryštálového cukru pripravíme kvások. Do zohriatej múky pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, kvások, žĺtky, cukor, rozpustené maslo, soľ a rum.- 2
Potom prilejeme vlažné mlieko, vypracujeme vláčne cesto a dáme kysnúť na teplé miesto. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 3 cm, okrúhlou formičkou vykrojíme kolieska a necháme ešte trochu nakysnúť.- 3
Vyprážame v horúcom oleji alebo bravčovej masti dozlatista. Vyberieme a necháme odkvapkať na papierovom obrúsku. Ozdobíme džemom a šľahačkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Takže @braxi netrepe, hlúposti píše profesionálny kuchár, ale na to sme si už na Vareche mohli zvyknúť.
Do kvasku sa moze davit skutocne sol,ale len stipku,ale musi tam byt Cukor,sol udajne podpori Cukor pri kvaseni.Mam nejake recepty z ruskych stranok,kde davaju sol aj do kvasku,ale aj Cukor.Ak je iba sol kvasok nevykysne tak ako pise sovka.