
Mäsový páj - Meat pie
Masovy paj - meat pie je tu v Australii velmi oblubene jedlo. Dostanete ho kupit v...

Koláč z ovsených vločiek s jablkami
Ovsené vločky zalejeme horúcim mliekom a necháme napučať 10 minút.

Bravčové stehno s rajčinami a bazalkou
Rajčiny a bazalku môžem jesť celé leto a nezunuje sa mi, tak som skúsila okrem cestovín...

Šišky ako z pekárne
Recept mám od mojej babičky, ktorá tam niekedy pracovala. Tieto šišky ( alebo , ,...

Žemle z múky celozrnnej pšeničnej a celozrnnej ražnej
môj dnešný výtvor-:) žemle sú ľahučké, vláčne...

Jablkový závin z obráteného cesta
Závin, ktorý som upiekla je z obráteného cesta. Chutí fajnovo, je to ľahučké cesto....

Bravčové rolky plnené špenátom a zapekané zemiaky
Kto neskúsil špenát, môže ľutovať!!!!

Soté s morčacích dolných stehien
Dnes pridávam tento receptík, či už si ho niekto odskúša, alebo nie a kam ho...

Zemiaková kaša so syrom
Ďakujeme pekne za fotku od používateľky Varechy @michsamant!

Penne s tekvicou a mascarpone
Pár prísad s luxusnými výsledkami! Krásne krémové a sýte penne s tekvicou.

Hubové ragú so širokými rezancami
Pred dvadsiatimi rokmi k nám dorazila demokracia a talianska kuchyňa. Demokracia nás trápi do dnes,...

Cesnakové konty
Cesnak je moja najobľúbenejšia potravina, dávam ju jednoducho do všetkého - a po novom i do...

Kuracie restované pečienky a plnka z nich
Už som dlho nerobila plnku z kuracích pečienok, tak som dnes spravila. Včera som kúpila...

Čokoládovo-černicový krémový koláč na oslavu
Traja naši najbližší doma mali sviatok, nuž nám padlo za úlohu vymyslieť tortu, ktorú by...

Grissini s cesnakom a bazalkou
Vznik talianskych tyčiniek Grissini sa datuje do 17. storočia v Turíne. Sú obľúbené v celom Taliansku,...

Pečená husacia pečienka Foie gras a prepelička s jablkovým chutney
Prepelicu vykostíme tak, aby nám z nej zostali prsia a stehná. Plátok pečienky a kúsky...

Pivársky hovädzí perkelt
Na nedeľný obed som pripravila hovädzí perkelt na pive. Hovädzie mäso mám domáce.

Tvarohovo šľahačková torta s čokoládovými bonbónmi
Už som túto tortičku robila pre syna a bola vynikajúca, tak som si na ňu spomenula...

Slané muffinky
Múku zmiešame s kypriacim práškom, soľou a práškovým cukrom. Rozpustené maslo zmiešame s celými vajíčkami,...

Bombová nátierka z údenej makrely
Makrelu natrhame na väčšie kusky , pridame vnat, smotanu, korenie, citr. štavu a kôru, chren a dobre...

Slané tyčinky
Recepty od tejto šikovnej kuchárky http://www. casopis-mana. sk/recepty/index. html ma ešte nikdy nesklamali, tak to bolo...

Francúzske tartelettes
Špekulovala som na internete hodiny ktorý z receptov na tieto úžasné koláčiky použijem, nakoniec som pospájala...

Lučenské rezy
Základný recept na Bratislavské rezy. Doma v rodnom kraji sa volali Lučenské rezy. Chodila som...

Pečený diviak s mrkvovo-hráškovým pyré
Pozrite si jednoduchý recept na prípravu diviačieho mäsa od Martiny Hustinovej zo Slovenskej poľovníckej komory.

Ružičkové jednohubky
Vdaka našej vareške sa dám na recepty, ktoré som nikdy nerobila. tieto ruže som dnes zočila na...

Chutný šalát z opečených zemiakov
Šalát z opečených zemiakov doplnený o cibuľku a reďkovku určite poteší každého hosťa.