Krémový jablkový sen
Foto: droetker
Komerčný recept
príprava
na 160-180 °C
Suroviny
Na cesto: | |
150 g |
|
1/2 bal |
|
70 g (alebo margarín) |
|
60 g |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
Na náplň a ozdobenie: | |
500 ml (jablkový džús) |
|
100 g |
|
2 bal |
|
4 ks |
|
500 ml |
|
2 bal |
|
2 bal |
|
1 bal |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta premiešame múku s práškom do pečiva, postupne pridáme maslo alebo margarín, cukor, vajce a mlieko. Na doske spracujeme hladké cesto, ktoré vyvaľkáme a prenesieme na plech (30 x 40 cm) vyložený papierom na pečenie. Cesto niekoľkokrát poprepichujeme vidličkou a vložíme do predhriatej rúry piecť. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Doba pečenia: asi 12 minút
- 2
Na prípravu náplne zvaríme z jablkovej šťavy (namiesto mlieka), cukru a vanilkového pudingu náplň podľa návodu na obale. Olúpané jablká nakrájame na malé kúsky, vmiešame do horúceho pudingu a necháme mierne vychladnúť. Náplň rovnomerne rozotrieme na upečené cesto a vložíme asi na 1 hodinu do chladničky.
- 3
Smotanu na šľahanie ušľaháme s vanilínovým cukrom a smeta-fixom dotuha a nepravidelne rozotrieme na stuhnutú pudingovú náplň. Posypeme škoricovým cukrom. Až do podávania uchovávame v chladničke.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu