Krémový jablkový sen

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 13. septembra 2015
Krémový jablkový sen
Foto: droetker

Komerčný recept

35 minút
príprava
12 minút
na 160-180 °C

Suroviny

Na cesto:
150 g
1/2 bal
70 g (alebo margarín)
60 g
1 ks
2 PL
Na náplň a ozdobenie:
500 ml (jablkový džús)
100 g
2 bal
4 ks
500 ml
2 bal
2 bal
1 bal

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta premiešame múku s práškom do pečiva, postupne pridáme maslo alebo margarín, cukor, vajce a mlieko. Na doske spracujeme hladké cesto, ktoré vyvaľkáme a prenesieme na plech (30 x 40 cm) vyložený papierom na pečenie. Cesto niekoľkokrát poprepichujeme vidličkou a vložíme do predhriatej rúry piecť. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Doba pečenia: asi 12 minút

  2. 2

    Na prípravu náplne zvaríme z jablkovej šťavy (namiesto mlieka), cukru a vanilkového pudingu náplň podľa návodu na obale. Olúpané jablká nakrájame na malé kúsky, vmiešame do horúceho pudingu a necháme mierne vychladnúť. Náplň rovnomerne rozotrieme na upečené cesto a vložíme asi na 1 hodinu do chladničky.

  3. 3

    Smotanu na šľahanie ušľaháme s vanilínovým cukrom a smeta-fixom dotuha a nepravidelne rozotrieme na stuhnutú pudingovú náplň. Posypeme škoricovým cukrom. Až do podávania uchovávame v chladničke.

Diskusia k receptu