Lievance z ovsených vločiek

dominikastojkova - bez fotkydominikastojkova, 27. júna 2013

Zdravé a chutné lievance s jednoduchým postupom :)

5 + čas v chladničke minút
príprava

Suroviny

podľa potreby




Postup

  1. 1

    Ovsené vločky (množstvo podľa potreby) zalejte mliekom, poprípade môžete pridať aj trocha vody tak, aby bol povrch mlieka tesne nad vločkami. Odložte do chladničky, nechajte vsiaknuť mlieko do vločiek, najlepšie nechať aspoň 8 hodín.

  2. 2

    Nasiaknuté vločky rozmixujte do hustej hmoty. Ak ste dali viac mlieka a cesto je riedke, kľudne zahustite múkou (ja používam špaldovú, keďže majú byť zdavé :) ). Podľa potreby môžete dochutiť napr.: škoricou, trochou vanilínoveho cukra...

  3. 3

    Tento recept som našla ako ,,palacinky" ale vzhľadom na hustotu cesta z toho vznikli pekné lievance. Ja to robím na lievancovej panvici na najmenšom ohni (úplne stačí). Kľudne ich robte podľa seba :)

Diskusia k receptu

micanela
ak do nich nedavas ziadny cukor - bolo by mozne pridat aj nieco aby z toho boli slane lievance? sunku, syr...?
valeri
Vcelku sa mi pozdávajú, ale myslím, že trošku droždia by im prospelo, boli by nadýchanejšie. A osladia sa vlastne džemom. Už som si ich uložila
dandyzba
Ja som už vločky mala namočené od rána, ale iba v horúcej vode- a kďže som si dnes vylomila predný zub hornú pravú jedničku, celýdeň som nejedla a teraz večer som už hladná, ale chcela som niečo slané... Tak som tento recept prispôsobila, a dala do vločiek ďalšiu vodu, aby zredli, potom asi za lyžicu ražnej múky, za lyžicu špaldovej múky, polievkovú ližicu výťažku z cesnaku, soľ, čierne korenie, majoránku, mletú rascu, bazalku a pažítku-všetko po malej čajovej lyžičke. Cestíčko voňalo super a bolo ho za plnú misku na raňajkové cereálie...Vyprážam na oleji-teraz používam Fritol-vydrží 2,5x viac ako iné oleje, neprepáli sa... Mám ho 2 litre a v týchto horúčavách určite nebudem používať fritézu. Boli výborné, na spôcob zemiakových placiek, bez vajíčka. Vhodné aj pre tých, čo držia oddelenú stravu. Ja som ich jedla len tak, ale dobré by boli so zeleným listovým šalátom.
elixir
To je výborný recept; páči sa mi, že doň netreba vajce.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia