Foto: dominikastojkova
Zdravé a chutné lievance s jednoduchým postupom :)
príprava
Postup
-
1
Ovsené vločky (množstvo podľa potreby) zalejte mliekom, poprípade môžete pridať aj trocha vody tak, aby bol povrch mlieka tesne nad vločkami. Odložte do chladničky, nechajte vsiaknuť mlieko do vločiek, najlepšie nechať aspoň 8 hodín.
- 2
Nasiaknuté vločky rozmixujte do hustej hmoty. Ak ste dali viac mlieka a cesto je riedke, kľudne zahustite múkou (ja používam špaldovú, keďže majú byť zdavé :) ). Podľa potreby môžete dochutiť napr.: škoricou, trochou vanilínoveho cukra...
- 3
Tento recept som našla ako ,,palacinky" ale vzhľadom na hustotu cesta z toho vznikli pekné lievance. Ja to robím na lievancovej panvici na najmenšom ohni (úplne stačí). Kľudne ich robte podľa seba :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu