
Vyprážané jablkové taštičky s medovkou
Ošúpané jablká nakrájame na kocky. Ochutíme škoricovým a vanilkovým cukrom, citrónovou šťavou a pridáme nakrájanú medovku...

Homár s cesnakovým aioli a lososovým kaviárom
Uvareného homára schladíme a vyberieme mäso z chvosta. Podľa fantázie ho naservírujeme na tanier a prelejeme...

Koláč z polovičiek jabĺk
Pred pár dňami mi mamka volala že piekla skvelý jablkový koláč. Recept má od kamarátky, ...

Opečená plnená prepelica s griotkou a karamelizovaným egrešom
Nedeľný obed taký jednoduchý a skvele ochutený karamelizovaným egrešom.

Rafinované muffinky
Již delší dobu jsem se chystal pořídit si muffinkovou formu, protože mimo její původní určení se...

Hubová polievka trošku inak
Kedže nám prišiel domov sáčok sušených húb od uja hubára, dostali sme chuť na hubovú polievku....

Syrové bagels bez lepku
Poznáte americke pečivo zvané bagel? Ak nie, zoznámte sa s naším bezlepkovým receptom na toto chutné...

Kakaovo-vanilkové koláčiky
Do misky som nasypala polohrubú múku, mandľovú múku, práškový a vanilkový cukor. Pridala...

Jablkový krehký koláč
Tento recept mám z časopisu život z pred 30tich rokov ked ho upečiem za pol hodinu su...

Listový kel (lacinato kale) s homárom
Začalo to dávno v penzióne „Kamila“ v Čiernej vode. Odvtedy každoročne 20. október, čas...

Nočky so špenátom
Jedlo je obyčajné, chutné a možno si ho upraviť podľa svojej fantázie. Nočky či knedle...

Buchta s hrozienkami
Keď mi môj muž v nedeľu ráno ešte v posteli oznámil, že má chuť na buchtu,...

Bábovka s medom a mandľovými lupienkami
Vláčna bábovka osladená medom. Keď už máme ten mesiac bábovky... :)

Pohánkový zeleninový šalát s čalamádou
Šalát plný zeleniny a pohánky poteší chuťové poháriky všetkých, ktorí uprednostňujú zdravé jedlo. Zasýti, ...

Manakish (arabská pizza)
Chlebové placky, ktoré sa dajú rôzne ochutiť, sú obľúbené napríklad v Jordánsku. Hovorí sa...

Karlovarská knedľa
Úplne ľahký recept, kto chce skúsiť niečo iné než klasickú knedľu :)

Pór s jadrovníkmi ako príloha k pečenej klobáse
Ďalší z variantov využitia pokrájaných jadrovníkov veľkých paprík. Tentoraz pre milovníkov mäsových údených výrobkov alias „mäsožrútov“....

Perkelt z kapra
Kapra, ktorého sme najskôr očistili, vypitvali, rozkrojili na polovice, osolili a hlavu s...

Jemný grahamový chlebík
Vynikajúci chlebík, ktorý ostane mäkký ešte aj na tretí deň. Našla som ho na českej...

Pomarančové šišky s cukrovou polevou
Z droždia, 1čl. kryšt. cukru, 1čl. múky a vlažného mlieka si pripravíme...

Sushi s avokádom a uhorkou
Tento recept pre vás pripravila Mamachef. Možnosti prípravy sushi je niekoľko. Hosomaki, alebo maki,...

Pomarančový likér
Pri takých akýchsi oslavách vždy dobre padne trošku toho štamprlíku a taktiež sa tento likér používa pri...

Vianočný kapor na orechoch a cesnaku
Kapra pozdĺžne rozpolíme a aspoň na pol dňa namočíme do mlieka, aby sme zjemnili jeho chuť....