Rožteky nekysnuté

borek - fotkaborek, 21. marca 2012

Jsou to naše oblíbené rohlíčky a nejsou náročné na přípravu, těsto se nenechává kynout, hned se dělají.

48
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 180°C °C

Suroviny

60 dkg
250 dkg dkg , změklá
12 lžíc
1 kostka
2 kostky
1 špetka
500 dkg
1 ks
5 dkg




Postup

  1. 1

    Zadělat 6 bochánků, vyválet 6 placek, pomazat náplní a rozdělit na 8 dílů, stočit rohlíčky, horké a upečené potřít rozpuštěným máslem s trochou rumu, obalíme v cukru.Náplň může být tvarohová, maková, ořechová. Vejce je pouze do tvarohové náplně.

Diskusia k receptu

pacik
Rohlíčky po stočení sa dávajú hneď piecť?
orchidea
Tiež by ma zaujímalo či to cesto vôbec netreba nechať kysnúť a ak nie tak ani samotné rožteky už naplnené a uložené na plechu netreba nechať kysnúť? A ešte či do cesta treba dávať kvások, alebo droždie nenakysnuté.
orchidea
Už som to asi pochopila, keďže nekysnuté tak netreba dávať vôbec kysnúť... ale to droždie ako?
evanaaa
Ja keď čítam, že nekysnuté, mám vždy na mysli, že sa robia z cesta do ktorého nejde droždie. Už som sa potešila, keď som čítala názov. Presnejšie by pasovalo - kysnuté rožky be kysnutia, ale tiež som zvedavá, či sa cesto len zarobí, spravia rožky a hneď pečú?
Ináč, ak by som ich robila, zjednoduším si to a vyvaľkám plát, nakrájam na pásy a z tých krájam porcie na rožky, nemusím prácne toľko vaľkať. Ale recept sa mi dosť páči, rožky sú iste vynikajúce.
margaretka28
Dievčatá ja mám podobný recept, z mlieka a kvasníc čo sú v recepte treba urobiť kvások a ten na doske zmiesiť s ostatnými surovinami,ihnedˇrozvaľkať a naplniť,ja ich nechávam 20 minút kysnúť na plechu a pečiem na 200 stup. upečené obalím ešte teplé v práškovom cukre,lebo do cesta ide málo cukru,v podstate len do kvásku a sú výborné,taká rýchlovečka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia