Čokoládový dezert
Čokoládový dezert

Čokoládové cake pops

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 17. apríla 2022
Čokoládové cake pops
Foto: Shutterstock

Originálnou výslužkou pre šibačov môžu byť domáce čokoládové cake pops - koláčiky na paličke, pripomínajúce lízatko. Z hotového piškótového cesta sa dajú pripraviť veľmi rýchlo.

21
porcií
50 minút
príprava

Suroviny

300 g
100 g
300 g
Na posypanie:
4 PL
4 PL (nasekané)
4 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Prstami dôkladne rozmrvíme čokoládové piškótové cesto a dôkladne premiešame s mascarpone.

  2. 2

    Z hmoty vytvarujeme guľôčky a preložíme ich na 30 minút do mrazničky.

  3. 3

    Čokoládu na varenie roztopíme vo vodnom kúpeli. Koniec špajdle namočíme do roztopenej čokolády a zapichneme do stuhnutej guľôčky. Všetky guľôčky namočíme do roztopenej čokolády, tretinu guľôčok posypeme strúhaným kokosom, ďalšiu nasekanými orechmi a poslednú časť čokoládovou ryžou.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha