prazdny

Zapekané bagetky

Večera

Tieto chutné a rýchle bagetky sa hlavné hodia na rýchlu večeru.

prazdny

Osie hniezda

Koláče

Z 100ml. vlažného mlieka, droždia, 1čl. kryštálového cukru a 1čl. hladkej múky...

prazdny

Fileta zo pstruha so špenátom, s maslovou omáčkou a so zemiakovou kašou

Hlavné jedlá

Z kostí pstruha, kúska mrkvy, petržlenu a póru urobíme vývar, ktorý použijeme do maslovej omáčky....

prazdny

Kelusta

Bezmäsité jedlá

Vymyslel som nové jedlo. Síce len náhodou ale veľa veľkých vecí vzniklo náhodou. Zdalo sa mi, že...

prazdny

Sladko-ostrý baklažán

Bezmäsité jedlá

Recept vhodný najmä pre ľudí obľubujúcich trošku zvláštne chute.

prazdny

Zelerovo-syrové risotto na víne so sušenými paradajkami a skaramelizovanou cibuľkou

Hlavné jedlá

Keď som pred pár rokmi prvýkrát skúsila, ako chutí ozajstné rizoto, odvtedy to "naše slovenské"...

prazdny

Torta z írskeho tmavého piva Guiness

Torty

Kto by povedal, že do koláčov môže ísť pivo. Nielen, že môže, ale...

prazdny

Zajac plnený šalviou a hríbmi

Hlavné jedlá

Zajaca vykostíme. Dávame pritom pozor, aby sme nenarušili celistvosť mäsa. Potom ho rozložíme na...

prazdny

Brokolica na cesnaku a víne

Bezmäsité jedlá

Brokolicu rozoberieme na ružičky a dobre prepláchneme. Väčšie hlúbiky rozkrájame na menšie kúsky. V hrnci...

prazdny

Paprika na srbský spôsob

Bezmäsité jedlá

Cibuľu nakrájame na pásiky osmažíme na oleji, pridáme mletú papriku pomiešame a hneď dáme nakrájanú...

prazdny

Kurča na netradičný spôsob

Kuracie mäso

ďalší do rubriky kuracina

prazdny

Grilované balíčky

Bezmäsité jedlá

Začala sa sezóna, tak tu uvediem dva tipy pre vegetari´ánov :) ale aj pre mäsožravcov a syroholikov...

prazdny

Bezlepkové lekvárové šatôčky

Prvé cesto si pripravíme tak, že zmiešame tuk s múkou na homogénnu zmes a vložíme na...

prazdny

Vyprážané paprčky

Bezmäsité jedlá

Náročné na prípravu, ale keď ľúbiš ozajstné jedlo, tak to stojí zato.

prazdny

Švédska zapekaná cestovina

Cestoviny

Tento recept pochádza zo Švédska.

prazdny

Kórejská palacinka Haemuljeon

Hlavné jedlá

Skrátka nevšedná palacinka - kórejská záležitosť s morskými plodmi a dokonale vyváženou zálievkou.

prazdny

Hríbová nátierka

Bezmäsité jedlá

Milí Varecháči, vopred sa ospravedlňujem ak už takýto recept na Vareche niekto uviedol, ale som...

prazdny

Bravčové rezance alla Fu

Bravčové mäso

Tento recept som vymyslel, keď som bol na nákupe a nechcelo sa mi kupovať veľa zeleniny....

prazdny

Lečo ako ho máme radi my

Hlavné jedlá

Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na masti dosklovita.

prazdny

Broskyňová torta

Torty

Torta chutí fantasticky lahodne.

prazdny

Princezná na hrášku

Bezmäsité jedlá

Ak neviete, akú číru zeleninovú polievku navariť, tak táto hrášková s haluškami bude tou správnou voľbou!...

prazdny

Vajcia na bretónsky spôsob

Vajcia uvaríme, očistíme a zohrejeme v rúre. Potom ich polejeme štipľavou omáčkou a posypeme nakrájanou...

prazdny

Danielia pečeň s fazuľkou a paradajkami

Hlavné jedlá

Pečeň narežeme na pásiky, dáme do misky, nakvapkáme trochu oleja, dosypeme mleté korenie a škrobovú múčku,...

prazdny

Cibuľové bhaji s mangom

Bezmäsité jedlá

Veľmi zaujímavý snack, snáď až neuveriteľná kombinácia cibule a manga, spolu s pestrou paletou indických...

prazdny

Lepkavé karamelkové muffiny

Koláče

Recept na tieto mafiny je z knihy 1 cesto, 100 mafinov :-) Veľkosť hrnčeka je 200...

prazdny

Ryžový šalát

Bezmäsité jedlá

Prvýkrát sme ochutnali tento šalát v tureckej reštaurácii a odvtedy ho robím k pečenému kuraťu ochutenému harissa...

prazdny

Zelné bramborové koule s farofou

Hlavné jedlá

Farofa je opražená, hrubá manioková mouka, (lze nahradit hrubou moukou kukuřičnou nebo hrubou...

prazdny

Kapustovo-hrachové subzi v hlinenom hrnci

Bezmäsité jedlá

Hlineny hrniec si vopred pripravime ako vzdy. Teda namacame ho vo vode tak, aby bol...

prazdny

Zelený šalát s gorgonzolou posypaný vlašskými orechmi

Bezmäsité jedlá

Zeleninu si pokrájame na kocky a zalejeme olivovým olejom Pridáme asi 3 lyžice ľanových semiačok.

prazdny

Jablkový chlebík DIA

Koláče

Rastlinný tuk vymiešame so žĺtkami. Pridáme postrúhané jablká, škoricu a hrozienka.