
Osie hniezda
Z 100ml. vlažného mlieka, droždia, 1čl. kryštálového cukru a 1čl. hladkej múky...

Fileta zo pstruha so špenátom, s maslovou omáčkou a so zemiakovou kašou
Z kostí pstruha, kúska mrkvy, petržlenu a póru urobíme vývar, ktorý použijeme do maslovej omáčky....

Kelusta
Vymyslel som nové jedlo. Síce len náhodou ale veľa veľkých vecí vzniklo náhodou. Zdalo sa mi, že...

Sladko-ostrý baklažán
Recept vhodný najmä pre ľudí obľubujúcich trošku zvláštne chute.

Zelerovo-syrové risotto na víne so sušenými paradajkami a skaramelizovanou cibuľkou
Keď som pred pár rokmi prvýkrát skúsila, ako chutí ozajstné rizoto, odvtedy to "naše slovenské"...

Torta z írskeho tmavého piva Guiness
Kto by povedal, že do koláčov môže ísť pivo. Nielen, že môže, ale...

Zajac plnený šalviou a hríbmi
Zajaca vykostíme. Dávame pritom pozor, aby sme nenarušili celistvosť mäsa. Potom ho rozložíme na...

Brokolica na cesnaku a víne
Brokolicu rozoberieme na ružičky a dobre prepláchneme. Väčšie hlúbiky rozkrájame na menšie kúsky. V hrnci...

Paprika na srbský spôsob
Cibuľu nakrájame na pásiky osmažíme na oleji, pridáme mletú papriku pomiešame a hneď dáme nakrájanú...

Grilované balíčky
Začala sa sezóna, tak tu uvediem dva tipy pre vegetari´ánov :) ale aj pre mäsožravcov a syroholikov...

Bezlepkové lekvárové šatôčky
Prvé cesto si pripravíme tak, že zmiešame tuk s múkou na homogénnu zmes a vložíme na...

Vyprážané paprčky
Náročné na prípravu, ale keď ľúbiš ozajstné jedlo, tak to stojí zato.

Kórejská palacinka Haemuljeon
Skrátka nevšedná palacinka - kórejská záležitosť s morskými plodmi a dokonale vyváženou zálievkou.

Hríbová nátierka
Milí Varecháči, vopred sa ospravedlňujem ak už takýto recept na Vareche niekto uviedol, ale som...

Bravčové rezance alla Fu
Tento recept som vymyslel, keď som bol na nákupe a nechcelo sa mi kupovať veľa zeleniny....

Princezná na hrášku
Ak neviete, akú číru zeleninovú polievku navariť, tak táto hrášková s haluškami bude tou správnou voľbou!...

Vajcia na bretónsky spôsob
Vajcia uvaríme, očistíme a zohrejeme v rúre. Potom ich polejeme štipľavou omáčkou a posypeme nakrájanou...

Danielia pečeň s fazuľkou a paradajkami
Pečeň narežeme na pásiky, dáme do misky, nakvapkáme trochu oleja, dosypeme mleté korenie a škrobovú múčku,...

Cibuľové bhaji s mangom
Veľmi zaujímavý snack, snáď až neuveriteľná kombinácia cibule a manga, spolu s pestrou paletou indických...

Lepkavé karamelkové muffiny
Recept na tieto mafiny je z knihy 1 cesto, 100 mafinov :-) Veľkosť hrnčeka je 200...

Ryžový šalát
Prvýkrát sme ochutnali tento šalát v tureckej reštaurácii a odvtedy ho robím k pečenému kuraťu ochutenému harissa...

Zelné bramborové koule s farofou
Farofa je opražená, hrubá manioková mouka, (lze nahradit hrubou moukou kukuřičnou nebo hrubou...

Kapustovo-hrachové subzi v hlinenom hrnci
Hlineny hrniec si vopred pripravime ako vzdy. Teda namacame ho vo vode tak, aby bol...

Zelený šalát s gorgonzolou posypaný vlašskými orechmi
Zeleninu si pokrájame na kocky a zalejeme olivovým olejom Pridáme asi 3 lyžice ľanových semiačok.

Jablkový chlebík DIA
Rastlinný tuk vymiešame so žĺtkami. Pridáme postrúhané jablká, škoricu a hrozienka.