Obaľovaný banánovo-orechový toast fotorecept

Peter Baboľ
šéfkuchár Grandhotela Praha v Tatranskej Lomnici, 29. mája 2015
Obaľovaný banánovo-orechový toast (fotorecept)
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
50 minút
na 165 °C

Suroviny

Chlieb:
2 hrnčeky
1/2 ČL
 hrnček
5 PL
1 ČL
1/2 ČL
1/2 šálky alebo maslo
1 šálka
1/2 šálky nasekané
Na záver:
1 ČL
3 ks
1/2 ČL
100 ml
100 g
2 PL




Postup

  1. 1


    Chlieb: Suché produkty zmiešame, do misy dáme cukor a maslo alebo margarín. Vymiešame vajíčka a zamiešame do masla s banánmi, zmiešame so suchými surovinami a vmiešame orechy a mlieko.

  2. 2


    Cesto pečieme pri 165 °C, kým sa nezafarbí a neodlepí od okrajov, asi 40 minút.

  3. 3


    Záver: Upečený chlieb nakrájame, obalíme v zmesi vajíčka, cukru, škorice a vypražíme na rozohriatom oleji. Potom necháme sušiť, poprekladáme nakrájanými jahodami a polejeme podľa chuti medom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia