Obaľovaný banánovo-orechový toast fotorecept
Peter Baboľ
šéfkuchár Grandhotela Praha v Tatranskej Lomnici, 29. mája 2015
šéfkuchár Grandhotela Praha v Tatranskej Lomnici, 29. mája 2015

Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
50 minút
na 165 °C
na 165 °C
Suroviny
| Chlieb: | |
| 2 hrnčeky |
|
| 1/2 ČL |
|
| hrnček |
|
|
|
|
| 5 PL |
|
| 1 ČL |
|
| 1/2 ČL |
|
| 1/2 šálky alebo maslo |
|
| 1 šálka |
|
| 1/2 šálky nasekané |
|
| Na záver: | |
| 1 ČL |
|
| 3 ks |
|
| 1/2 ČL |
|
| 100 ml |
|
| 100 g |
|
| 2 PL |
|
Postup
-
1

Chlieb: Suché produkty zmiešame, do misy dáme cukor a maslo alebo margarín. Vymiešame vajíčka a zamiešame do masla s banánmi, zmiešame so suchými surovinami a vmiešame orechy a mlieko.- 2

Cesto pečieme pri 165 °C, kým sa nezafarbí a neodlepí od okrajov, asi 40 minút.- 3

Záver: Upečený chlieb nakrájame, obalíme v zmesi vajíčka, cukru, škorice a vypražíme na rozohriatom oleji. Potom necháme sušiť, poprekladáme nakrájanými jahodami a polejeme podľa chuti medom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu