
Pečené rebrá s krúpkovo-petržlenovým šalátom
Zabíjačka patrí medzi slovenské gurmánske tradície a hostia tieto jedlá stále vyhľadávajú. Kvalitné, dobré a...

Panna cotta so slivkovo-škoricovým džemom
Po nedobrých skúsenostiach s plátkovou želatínou som sa jej dlho vyhýbala. Avšak povedala som si, ...

Kuracina s hubami pod lístkovou pokrievkou
Kuracie prsia nakrájame, osolíme, okoreníme a posypeme údenou paprikou. Opražíme spolu so slaninou nakrájanou na kocky.

Goody Foody vegan burger so šošovicovým pyré
GOODY FOODY VEGAN burger so šošovicovým pyré a s mixom šalátu. Na prípravu sme použili Goody...

Kakaová roláda s krémom z Fresh cheese
Stále hľadám možnosti, čím nahradiť maslo, ktoré síce v pečení milujem, avšak v kréme je príliš sýte a ťažšie stráviteľné....

Gulášová polievka s mrazenou zeleninkou
Karé nakrájame na kocky, dáme do hrnca, pridáme olej, nakrájanú cibuľku, gulášové korenie, opečieme a dusíme do...

Toast s Ajvarom
Komerčný recept<br /> Horúci chrumkavý toast s roztopeným syrom je ideálne jedlo pripravené za krátky čas a plné...

Domáci hovädzí kebab
Výborný a veľmi jednoduchý kebab, ktorý si viete pripraviť aj vy doma. Je super mať ho v mrazničke a upiecť z neho vždy, keď máte na kebab chuť....

Morské kuriatko
Pôvodne som chcel predstaviť recept na morskú pannu na pekáči, ale v supermarketoch ich už dlhšie...

Limetkové muffiny s bielym korením
Kombinácia limetky a bieleho korenia je výborná v horkej čokoláde, tak som ju vyskúšala zakomponovať do...

Bravčové s pečenou cibuľou
Bravčové mäso pokrájame na plátky, posolíme a okoreníme. Necháme odležať 15 minút na chladnom mieste. Potom mäso...

Plnená paprika po viedensky
Chcem sa s vami podeliť o môj kulinársky zážitok z Viedne.

Ovocné sushi maky
Ryžu si premiejeme pod tečucou vodou . Dame do hrnca spolu z mliekom a smotanou , ...

Ľahké a rýchle ovocné pokušenie
Lístkové cesto si vyvaľkáme na tenkú hrúbku 3 mm a rozkrájame na rovnaké štvorce v rozmeroch...

Kuracie cecušky s lečovou zeleninkou a obľúbenou ryžou
Každý pridáva recepty s kuracími prsiami, tak ja som si ich premenovala na cecušky. Heh,...

Záhorák
Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme. Na rozohriatom oleji ho opečieme z oboch strán. Do...

Morčacia pečeň na zelenine
Jedlo samo o sebe je pomerne diétne, od príloh(y) záleží, nakoľko diétnym aj zostane...

Bezlepkový čučoriedkový koláč pečený vo forme na biskupský chlebíček
Šťavnatý a voňavý po čučoriedkach - taký je bezlepkový čučoriedkový koláč pečený vo forme na biskupský chlebíček....

Plnené šampiňóny portobello v paradajkovej omáčke
Portobello očistíme a vyberieme z každej lyžicou vnútro, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme.

Medovníky z časopisu z roku 1997
Tieto medovníky robíme už roky a sú pre nás najlepšie. Ak ešte nemáte, kľudne sa...

Perníkovo-zázvoroví duchovia
Formička je síce anjel, ale po upečení vyzerajú ako duchovia. Ide sem živý zázvor...

Slivky pod čokoládovým cestom
Recept mám z nového Záhradkára, podľa obrázku sa mi zapáčil a tak som ho hneď vyskúšala....

Krupicové flameri s jogurtovou omáčkou
Do kastrólika s mliekom nalámeme čokoládu, ochutíme štipkou soli, krupicovým cukrom, zrnkami z vanilkového struku...

Cheesecake s 5 spices
5 spices je zmes korenia obľúbená v čínskej kuchyni. Dostať ju hotovú, ale dá sa pripraviť aj doma....

Sójové rezance v pivovom cestíčku
toto je obdoba kuracích raráškov alebo lyžičkových rezňov

Pikantno-nasladlé kuracie mäso s cesnakovými zemiakmi
Dnes som mala chuť uvariť niečo z Nigellinej knihy. Málokedy mám všetko, čo na jej...