Pena z bielej čokolády s mandľovým krokantom

Anton Holomáň a Milan Šavel
šéfkuchári z hotelov Residence Lesná, 1. novembra 2016
Pena z bielej čokolády s mandľovým krokantom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
80 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
2 ks
30 g
30 ml
300 ml
Na mandľový krokant:
50 g plátky
100 g
Na ovocné želé:
150 ml
100 g
3 ks




Postup

  1. 1

    Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme pomarančový džús a rozpustenú čokoládu. Všetko spojíme a postupne zapracujeme vyšľahanú smotanu a sneh z bielkov. Hotový mousse (šľahanú penu) z bielej čokolády necháme stuhnúť v chladničke.

  2. 2

    Mandľový krokant: Plátky mandlí zmiešame s trstinovým cukrom a necháme upiecť medzi dvoma plechmi.

  3. 3

    Ovocné želé: V ríbezľovom džúse rozvaríme ošúpané pokrájané jablká, rozmixujeme ich a prepasírujeme. Do teplej masy pridáme želatínu, ktorú sme predtým nechali napučať vo vode, rozmiešame a vylejeme ju do formy. Stuhnutú krájame alebo vyrezávame podľa potreby.

  4. 4

    Mousse podávame s plátkami mandľového krokantu, kúskami želé a ozdobíme mätou a jedlými kvetmi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia