Pena z bielej čokolády s mandľovým krokantom
Anton Holomáň a Milan Šavel
šéfkuchári z hotelov Residence Lesná, 1. novembra 2016
šéfkuchári z hotelov Residence Lesná, 1. novembra 2016

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
80 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 100 g |
|
| 2 ks |
|
| 30 g |
|
| 30 ml |
|
| 300 ml |
|
| Na mandľový krokant: | |
| 50 g plátky |
|
| 100 g |
|
| Na ovocné želé: | |
| 150 ml |
|
| 100 g |
|
| 3 ks |
|
Postup
-
1
Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme pomarančový džús a rozpustenú čokoládu. Všetko spojíme a postupne zapracujeme vyšľahanú smotanu a sneh z bielkov. Hotový mousse (šľahanú penu) z bielej čokolády necháme stuhnúť v chladničke.
- 2
Mandľový krokant: Plátky mandlí zmiešame s trstinovým cukrom a necháme upiecť medzi dvoma plechmi.
- 3
Ovocné želé: V ríbezľovom džúse rozvaríme ošúpané pokrájané jablká, rozmixujeme ich a prepasírujeme. Do teplej masy pridáme želatínu, ktorú sme predtým nechali napučať vo vode, rozmiešame a vylejeme ju do formy. Stuhnutú krájame alebo vyrezávame podľa potreby.
- 4
Mousse podávame s plátkami mandľového krokantu, kúskami želé a ozdobíme mätou a jedlými kvetmi.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu