
Pečeň na cukine s fritovanou cibuľkou
Rýchle predjedlo, ktoré dokážete urobiť do pár minút.

Kardamómové venčeky
Voňavé, sladké, jemné, chrumkavé a kalorické... Všetko, čo má mať tá správna...

Oeuf mollet frit
Oeuf mollet frit by v preklade bolo niečo ako vypražené vajíčko na hniličku. Na prvý pohľad...

Kuskusový šalát s mangoldom a medovo-horčicovou zálievkou
Mangold je veľmi vďačná listová zelenina vhodná na šaláty, polievky, prívarky, k mäsu.....

Banánový chlebík s brusnicami a bielou čokoládou
Vláčny, šťavnatý a sladký. Taký je náš banánový chlebík s brusnicami, v ktorom je...

Pelemeny (peľmene)
Priateľka z Užhorodu mi spravila niečo, čo sa varí v zakarpatskej oblasti a tak som to...

Filé zapečené s nivou
Filé posypeme korením na ryby a na panvici prudko opečieme. Vložíme do vymasteného pekáča, zalejeme...

Slané tvarohové rolky
Zo všetkých surovín vypracujeme cesto a rozdelíme ho na 8 dielov. Každý diel rozvaľkáme na dlhý...

Zemiakové džatky z Vysokých Tatier, tradičné jedlo našich starých mám
Džatky boli kedysi jedlom chudobných, pretože sa robia len zo zemiakov a z múky....

Hruškový koláč so zázvorom bez lepku
Keď sa spojí chuť škorice, vanilky a zázvoru, k tomu sa pridajú šťavnaté hrušky, musí z toho zaručene vzniknúť koláč, po ktorom si pooblizujete všetkých desať....

Mašličky s rajčiakmi a olivami
Mašličky uvaríme podľa návodu v osolenej vode. Scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.

Syrový šalát
Tento syrový šalát sa teší v mojom okolí všeobecnej obľube, dokonca aj stravníci, ktorí Nivu...

Hovädzie rezne s hubami v alobale
keď nenapíšem odkiaľ ho mám tak pochádza od mojej neb. maminy.

Tvarohový koláčik
vymiešame si cukor s vajíčkami potom pridáme olej a mlieko a nakoniec muku s kakaom a kypriacim...

Zapekaný baklažán v paradajkovom ragú
Lečo s vajíčkom či grilovaná zelenina... Práve v jednoduchých jedlách najlepšie vynikne chuť poctivo vypestovaných a...

Kuracie prekvapenie
Kuracie mäso nakrájame na rezance, pripravíme zmes zo solamylu, sójovej omáčky, soli, mletého...

Ružičkový kel, vlašské orechy, cibuľka a ...
Recept som objavila na zahraničnej stránke, ... ešte som ho nepripravovala, ale vyzerá fantasticky......

Smažené palačinky s rybí náplní
Recept pochází z knihy Milana Pohůnka "Ryby v kuchyni". Je to výborná úprava jakékoliv ryby, ...

Étonská zmes II.
Mno... možno sa wám toto bude asi zdať ako jedlo ktoré (slušne powedané) robí na záchode...

Špenátovo-paradajkové špagety
Tento recept sme vymysleli s priateľom, keď sme mali doma naozaj len pár surovín :) Keď...

Pošírovaný tolstolobik s petrželkovým máslem
Rozhodl jsem se udělat si něco na odlehčení jídelníčku, a tak padla volba na pošírovanou rybu....

Treska s kuracou pečeňou
Je to niečo ako falošná treščia pečeň. Pečeň ma tu vlastnosť, že nasaje do seba...

Bezlepkový kakaovník z kysnutého cesta
Tak toto musíte vyskúšať. Kakaovník a navyše bez lepku. Z kysnutého cesta, ktoré ostáva mäkké a vláčne....

Pudingový pohár
Na spodok pohára dáme pár piškót, na nich položíme puding, na to dáme rozmixovaný banán...

Teľacie na mede a citrusoch
Tento recept je pôvodne francúzsky, ale keďže nie vždy sa mi podarí zohnať všetky ingrediencie, ...

Pikantná tekvicová polievka s krevetami
Zaujímava polievka kombináciou tekvice a kreviet, ja som použila maslovú tekvicu takže mala skôr sladkastú príchuť,...

Goody - foody rezance s pivom a zeleným korením
Šalotku očistíme a na troche oleja vo väčšej panvici opečieme.

Guľôčky z Hongkongu
Zmiešajte 1/4 šálky bielej múky s práškom do pečiva, soľou a korením. Pridajte vajcia a...

Kysnuté z hruškovým lekvárom
Navarila som perfektný hruškový lekvár, tak som ho potrebovala vyskúšať, poviem Vám, bola to dobrotka.