Foto: sisok
Oeuf mollet frit by v preklade bolo niečo ako vypražené vajíčko na hniličku. Na prvý pohľad ma tento nápad nejako nenadchol, ale kamarátka, ktorá Zobraziť celý popisOeuf mollet frit by v preklade bolo niečo ako vypražené vajíčko na hniličku. Na prvý pohľad ma tento nápad nejako nenadchol, ale kamarátka, ktorá so mnou zluskla celovečernú reláciu TopChef (niečo na štýl Masterchefa, ale IBA profesionálny kuchári) ma veľmi pekne poprosila, či by som jej toto chrumkavé predjedlo nespravila: A pre mňa je každá takáto výzva potešením.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na šalát som použila francúzsku mâche. Vraj je to polnicek a vyzerá asi takto. Zmiešala som olivový olej, domáci pistáciový olej a biely balzamikový ocot. Pridala trochu cukru, osolila a okorenila.
-
2
Vodu s 5cl octu privedieme k varu a pomaly, jemne, napríklad s lyžicou vložíme vajíčka do vriacej vody. Odstopujeme si 4 minúty od boru varu. Vajíčka vyberieme a rýchlo ich vložíme do šalátovej misy naplnenej ľadovou vodou. Tá slúži na to, aby sa vajíčka schladili a zastavila sa jeho tepelná úprava. Aj keď ho totiž vyberiete z vriacej vody, tým, že je horúce ešte stále sa zvnútra varí. Takže rýchlo do ľadovej vody.
- 3
Vajíčka teraz jemne a s láskou očistíme od škrupinky, pozor je to veľmi delikátné. Ak je ešte želatínové, ste na dobrej ceste. Takto očistené vajíčka obalíme v múke, rozmiešanom vajíčku a nakoniec v strúhanke.
- 4
Necháme si rozpustiť maslo a vajíčko 1 po 1 vypražíme. Najjednoduchejšie je vajíčko polievať horúcim maslom a moc s ním nemanipulovať pri vyprážaní. Podavame so salatom!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
S vajcami problém nebudeš mať, a všetko ostatné kúpiš v Kauflande.
Včera som mal s kauf. čerstvý poľníček na opečenej bagetke s údeným
lososom .Mňam. Až ho od včera nevykúpili ešte ho zoženieš. Ostatné
suroviny sú bežné.
bagetka, nuž ale to nie je francúzske. Asi som tým pádom Béčko.
@dodo46 - ja nehovorim, ze francuzska kuchyna je lepsia ako ktorakolvek ina. Iba som sa chcela podelit s receptom, ktory sa tu zvykne robievat. Nech si ludia nemyslia, ze francuzi jedia iba zabie stehienka a slimaky :)
a ano, mozem ti potvrdit, ze mâche je polnicek;-)))
Ted se tu objevilo konecne par novych, zajimavych receptu a tak vajicko udelam s Gougères od @michsamant nebo naslano Eclairs od @sisok . Za takove krasne recepty díky !