Foto: gloria
Zaujímava polievka kombináciou tekvice a kreviet, ja som použila maslovú tekvicu takže mala skôr sladkastú príchuť, ale myslím si že použiť sa môže akákoľvek Zobraziť celý popisZaujímava polievka kombináciou tekvice a kreviet, ja som použila maslovú tekvicu takže mala skôr sladkastú príchuť, ale myslím si že použiť sa môže akákoľvek tekvica. Kto má rád štipľavú chuť zázvora, môže ho dať kľudne viac.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tekvicu a mrkvu si ošúpeme, nakrájame na kocky. Cibuľu, cesna, zázvor aj koriander nasekáme, a spolu s tekvicou a mrkvou podusíme na oleji a masle kým všetko nezmäkne (cca 12 - 15 minút). Potom odokryjeme nech nám trochu vychladne.
-
2
Kverety opláchneme, očistíme-odstránime hlavičku, chvostík a pancier, ktoré nevyhadzuje, ale ich zalejeme 1 šálkou vody, trochu osolíme a 5 minút povaríme, potom scedíme, a vývar neskôr použijeme. Tak isto si pripravíme bujón (alebo nejaký vývar kto nemá rád bujón).
-
3
Do podusenej zeleniny prilejeme trochu mllieka a rozmixujeme na kašu.
-
4
Vývar z kreviet, bujón, mlieko a rozmixovanú zeleninu zmiešame v hrnci, privedieme do varu, pridáme očistené krevety a povaríme už len krátko. Môžeme podávať s nasekaným čerstvým korianderom.
Diskusia k receptu