Pochúťka z bielej čokolády

3sandra3 - fotka3sandra3, 12. marca 2016
Pochúťka z bielej čokolády
Foto: 3sandra3

Je to obmena torty s horkou čokoládou, len som zmenila čokoládu.

Suroviny

Cesto:
100 g
6 ks
150 g
125 g
1 ks
150 g
Krém:
300 g
250 g
380 ml
Iné:
podľa potreby
100 ml




Postup

  1. 1

    Cesto: Čokoládu si roztopíme vo vodnom kupeli. Maslo vyšľaháme s cukrom, pridáme žĺtky, pomaly zašľaháme vychladnutú, ale tekutú čokoládu. Pridáme múku, prášok do pečiva, zamiešame, pridáme tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech, v ktorom je papier na pečenie a upečieme. /Pozn. Je to rozpis na tortu - forma priemeru 22 cm. Dnes som robila iba koláčik, tak som trochu ubrala z ingrediencií/.

  2. 2

    Krém: Čokoládu roztopíme opäť vo vodnom kúpeli. Vychladnutú, ale tekutú zmiešame s mascarpone. Smotanu vyšľaháme dotuha a pridáme do čokoládového krému.

  3. 3

    Dokončenie: Na vychladnuté cesto som rozotrela trocha krému, uložila piškoty namočené v mlieku, opäť krém. Ozdobila som dekoračnou farebnou ryžou. Dala do chladničky stuhnúť.

Diskusia k receptu

jack
Mňááám.čokoládové sú naj.
patroveckypitrs
Zas som si to všimol @jack a @monty469 píšte 5* a sú tam len jedna*, alebo dve*. Čo ste Pusta prezléčená do iného kabátu? Ktorá z Vás to robí, alebo ste jedná a ta istá. Prepáč @3sandra3 za ten komentár v tvojom recepte, ale čo je moc to je moc.Ja ráno vstávam skoro a tiež som mal, že mi dávajú po 5* a hlasovali len oni dve a výsledná 1* a nie len mne to je u viacerých.
monty469
Keď chceš, over si to v redakcii, koľko * som dala :-) Dala som ich 5, keď to napíšem, tak ich dám :-) Pekný deň
monty469
@patroveckypitrs V poslednej dobe sa na vareche riešia viac hviezdičky ako recepty, najlepšie by bolo ak by sa tie hviezdičky úplne zrušili, a nevznikali by tu zbytočné hádky či podozrievania :-) Ja pri svojich komentároch hľadím na komentáre, hviezdičky neriešim :-) Tak podnet pre @redakcia , zrušte hviezdičky, nech tu je pokoj, vďaka .. a k tomuto receptu označenie v komentári že dávam 5 * som mala len ja a ty, ostatní nie (vrátane Jack), ešte raz pekný deň
haji
Bouře ve sklenici vody... hvězdičková... hmm Jsem se nad tím už párkrát zamýšlela a docela dobré vysvětlení průměru hvězdiček: ne každý kdo dává hvězdičky jde i do komentu, kde sděluje /cokoliv/ - dá jednu a uteče k dalšímu receptu - nejspíš je to pro nějakého nudistu zábavka. A jen pro dokreslení, také jsem byla "černá ovce", bo mi nešlo pořádně hlasovat. Pak mi pomohla admin Andrejka, poslala mi mail - protože v komentech jsem si ulevovala nad svou gramlavostí. Už hlasuji správně.
Monty a Jack jsou OK a bezva holky. Čtu komenty celkem pravidelně a někdy zírám, co se děje. Vždy se najde v našem okolí nějaký nudista. Patří to k životu, nejsme stejní, rozdílnost je lidem přirozená. Přeji všem krásnou neděli a ještě hezčí jarní dny i noci!!
evanaaa
Ešte k tým *- ja tam mám : hlasovali 4 ľudia ( 3,5 *), to znamená, že priemer je 3,5 na jedného človeka. A aj keď dáte klik na poslednú*, neukáže sa vám 5*...... A ozaj by bolo lepšie bez nich, veď sa každý, kto chce vyjadrí v komentári.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia