
Stehná plnené špenátom a bryndzou
Kuracie stehno vykostíme, osolíme, okoreníme, položíme naň trochu bryndze, pár špenátových listov, ...

Zemiaky plnené baklažánom a šampiňónmi
Väčšie zemiaky umyjeme, rozložíme na plech a v rúre vyhriatej na 200°C pečieme cca 50 minút....

Slepý boršč
Boršč milujem a tento varím najradšej lebo sa rýchle varí. Slepým ho nazval môj otec, keď v...

Veľkonočný vrkoč
Napad na tento vrkoc som videla na internete. Recept som si trochu zmenila.

Pstruh na bylinkách
Pstruha vykostíme a dôkladne umyjeme. Dochutíme soľou, korením, rascou, paprikou a opečieme na...

Kokosové ježe s lekvárom
Jemný nadýchaný korpus, troška dobrého lekváru, lahodná kakaová poleva a to všetko ukryté vo vrstve strúhaného kokosu....

Jablko pod snehom
Jablká očistíme a vykrojíme jadrovníky. V hrnci necháme zovrieť vodu, pridáme citrónovú šťavu a jablká...

Nutellovo - jahodová torta
Výborná pochúťka pre všetkých maškrtníkov, vhodná na narodeninové oslavy, poteší všetky mlsné jazýčky :)

Knedľa s mäsovou plnkou na kyslej kapuste
Zemiaky ošúpeme, postrúhame najemno, pridáme múku, vajce, soľ. Vypracujeme cesto a rozdelíme...

Glazovaný ružičkový kel s kávou a polentou s mascarpone
Divočina? A čo, veď len raz žijeme, tak prečo nevyskúšať :) Nakoniec si možno pochutnáte...

Torta s mozaikou
Táto torta je určená pre syna mojej známej. Poprosila ma o nejakú jednoduchú, ale dobrú tortu, no...

Španielska tortilla s klobásou
Žijem už dlhšiu dobu v španielsku, takže som sa naučil variť tunajšiu veľmi obľúbenú tortillu...

Filé s citrónom a bylinkami
Ryby sú u nás obľúbené, snažíme sa ich jesť čo najčastejšie a tak sa na náš...

Sedliacka pečienka
Mám kamarátku, ktorá má celiakiu (neznášanlivosť lepku) našla som pár receptov, snáď jej pomôžu.

Fazuľová polievka ala Svetlana
Keď sú polievky hustejšie nahradia aj hlavné jedlo. Ak obsahujú zeleninu a strukoviny, sú aj...

Klementínkový koláč - inšpirovný bohyňou kuchyne
Priznám sa, že už sú to 2 týždne, čo som robila tento koláč (viac menej...

Fresh polievka
Zeleninu nakrájame na menšie kusy, zázvor nastrúhame, cesnak pretlačíme a rýchlo opražíme na oleji.

Hlivový perkelt so špecľami „foie gras“
Na masle orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu, cesnak a nadrobno pokrájanú červenú papriku. Po zmäknutí pridáme...

Bryndzová pochúťka
Je to rýchlo urobený obed alebo večera. Začínajú práce na záhradkách, tak možno príde vhod....

Minišpekáčiky v kabátiku
Tento recept som si vymyslela sama občas ho robievam, ako aj teraz keď mi zostalo lístkové...

Tofu karbonátky s uhorkovým dipom
Lahké a zdravé karbonátky, vhodné na večeru bez príloh.

Cestoviny s lososom a syrom feta
Pripravíme si zapekaciu misku a jej dno pokvapkáme olivovým olejom. Do misky dáme fetu a postupne...