Foto: palokuchki
Napad na tento vrkoc som videla na internete. Recept som si trochu zmenila.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Hrozienka s kandizovanym ovocim a citronovou korou som zaliala rumom a nechala som to postat aspon pol hodinu.
-
2
Mnozstvo surovin je uvedene na jeden vrkoc. Ja som zamiesila na dva kusy. Jedno cesto bolo so skoricou a jedno s vanilkovym cukrom. Cesto som vymiesila mixerom a nechala som ho nakysnut asi 1,5 hodiny.
-
3
Polovicku skoricoveho cesta som si rozvalkala na obdlznik asi 30/50cm. Marcipanovu hmotu som si rozdelila na styri casti. Z kazdej som si urobila sulok dlhy ako je rozvalkane cesto. Na kraj cesta som si ulozila marcipanovy sulok a cesto som zakrutila.
-
4
Zobrala som si jedno skoricove a jedno vanilkove cesto a spolu som ich zaplietla do vrkoca.
-
5
Vrkoc som nechala nakysnut. Ked bol nakysnuty potrela som ho rozpustenym maslom. Piekla som ho vo vyhriatej rure 180C 50 minut.
-
6
Upeceny som vybrala na mriezku a nechala vychladnut.
-
7
Vychladnuty velkonocny vrkoc .
Diskusia k receptu