Nutellovo - jahodová torta

myshull - fotkamyshull, 24. septembra 2012
Nutellovo - jahodová torta
Foto: myshull

Výborná pochúťka pre všetkých maškrtníkov, vhodná na narodeninové oslavy, poteší všetky mlsné jazýčky :)

60 minút
príprava
20-30 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
2 ks
1 KL
600 ml
2 ks
1 hrnček čerstvé
100 g
145 g
20 g
350 g
2 PL
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Maslo (125g) s cukrom vyšľaháme do peny a postupne pridáme obe vajcia. Do vyšľahanej hmoty vmiešame zmes múky, prášku do pečiva a kakaa. Cesto dáme do okrúhlej tortovej formy na pečenie (najlepšie priemer 2cm), vymastenej tukom a vysypanej múkou. Pečieme 20-25 min. pri teplote 180°C.

    Nutellovo - jahodová torta - obrázok 1
  2. 2

    Nutelová plnka: V panvici na slabšom ohni za stáleho miešania zohrejeme nutellu, smotanu (300ml) a zvyšok masla (125g). Keď hmota začne vrieť, odstavíme ju a dáme vychladiť. Dôkladne vychladenú hmota (5-6°C) vyšľaháme (aby nám nezostali hrudky a zmes bola vláčnejšia).

    Nutellovo - jahodová torta - obrázok 2
  3. 3

    Plnka s bielou čokoládou: Smotanu (300ml) a 1ks bielej čokolády privedieme do varu a po dôkladnom spojením oboch prísad odstavíme a necháme ochladnúť. Dobre vychladnutú zmes (5-6°C) vyšľaháme do husta.

    Nutellovo - jahodová torta - obrázok 3
  4. 4

    Torta: Vychladnutý korpus necháme vo forme a navrstvíme najskôr vychladnutú nutellovú potom vychladnutú bielu plnku. Necháme trochu stuhnúť. Po stuhnutí si uvaríme mliečnu čokoládu, ktorou polejeme vrch torty. To isté spravíme so zvyškom bielej čokolády. Na ešte nestuhnutú polevu naukladáme umyté čerstvé jahody a dáme na niekoľko hodín stuhnúť.

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Torty, Pečené

Diskusia k receptu

rozmarin
Tak toto musí byť bomba, chuťová aj kalorická :-) Veľmi sa mi páčia tie krémy, určite vyskúšam!