Foto: mracik9
Táto torta je určená pre syna mojej známej.Poprosila ma o nejakú jednoduchú,ale dobrú tortu,no a vzniklo toto.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Dopredu sa ospravedlňuje,ale nestíhala som fotiť, tak to tu dávam hlavne pre inšpiráciu.Pôvodne to mal byť biely vrch a čokoládové boky,len som to trochu zle vypočítala.No vôbec neľutujem,vzniklo z toho niečo nové.Inšpirovala som sa od Alexola,veľmi sa jej tá torta vydarila. Najprv si upečieme korpus. Žĺtka s cukrom vyšľahám do peny,postupne po lyžiciach pridávam horúcu vodu.V druhej nádobe vyšľahám bielka so štipkou soli.Do žĺtkovej zmesi postupne pridám preosiatú múku a zľahka pridávam sneh.Ja som ju piekla v starom vymazanom a múkou vysypanom hrnci,torta je potom väčšia.Pečieme pri 180 st C asi 35-40 minút.
-
2
Keď už máme upečený a vychladený korpus,prekrojíme ho dvakrát.Spodnú časť natrieme jahodovým lekvárom,potom krémom a poukladáme pokrájané jahody.Priložíme druhou časťou a zopakujeme to ešte raz,celú tortu potrieme krémom. Na krém som uvarila puding s cukrom,do horúceho som pridala 1/4 masla,zamiešala a nechala vychladiť.Zbytok masla, ktoré malo izbovú teplotu,vyšľaháme a postupne pridáme vychladený puding,spolu zapracujeme.
- 3
Mozaikovú poťahovku som robila podľa Tkatky,až nato že keď som ju vyvaľkala,zistila som že je jej málo,tak som ju zrolovala s čokoládovou plastelínou,pokrájala a poukladala na fóliu vedľa seba a valčekom rozvaľkala na požadovanú veľkosť.Z mozaikovej hmoty som si pomocou radielka vykrojila kruh a položila na vrch torty,okraje som obsýpala čokoládovými hoblinami,ktoré som robila škrabkou na zemiaky.Zo zvyškov som urobila výzdobu,je jednoduchá,ale mne sa to celkom páči,dúfam že aj oslávenec bude spokojný :))
- 3
Diskusia k receptu