Výborný chlieb fotorecept

ailuj82 - fotkaailuj82, 11. októbra 2010
Výborný chlieb (fotorecept)
Foto: ailuj82

nechcelo sa mi ísť dnes do obchodu :)

120 minút
príprava
60-70 minút
na 180 °C

Suroviny

700 g
300 g
150 g
60 g
 vlažná
1 PL
1 KL
1 KL
1 KL
2 PL
Na potretie:
3 PL
1 PL
1/2 KL




Postup

  1. 1

    Do misky dáme obe múky, zemiakové cesto, soľ, ľanové semiačka, rascu, ocot, vlažnú vodu podľa potreby a kvások z droždia, cukru a vlažnej vody.

    Výborný chlieb (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    vymiesime hustejšie cesto, a necháme hodinu kysnúť.

    Výborný chlieb (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Preložíme na vymastený pekáč, nožom narežeme a necháme kysnúť aspoň 30 min.

    Výborný chlieb (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pred pečením potrieme vodou zmiešanou s olejom a soľou. Pečieme vo vyhriatej rúre.

    Výborný chlieb (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po upečení ešte raz potrieme.

    Výborný chlieb (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

sonka1307
už sa dlho pohrávam s myšlienkou upiecť chlebík :) posledne môj zámer zmenil syn, lebo chcel vianočku ... moja lenivosť sa potešila zemiakovému cestu v prášku :P
ketty3811
pekný chlebík,ja pečiem v pekárničke,ukladám a príležitostne vyskúšam
emica
krasny ja si peciem doma lebo v cechach je chlieb ako plaselina a treti den je plesnivy dobra kombinacia
cchikung
Už dlho hľadám dobrý recept na chlebík....vyskúšam svoju šikovnosť,či sa mi vydarí.Ďakujem za inšpiráciu,radšej však dám zemiaky,ako prášok.Dúfam,že to tým nepokazím.
coldbery
Nádherný chlebík....ja tiež pečiem,ale ináč...tentoraz to skúsim po tvojom....:-)))
pekarik
doporučoval by som priiečne narezavať vysysnuté cesto chleba,až tesne pred pečením,prospeje to objemu chleba,štrukúre striedky a zabranime popraskaniu chleba počas pečenia,je to dosť vysoký podiel ražnej múky,zemiakov
janger
Krasne sa ti podaril! A iste je aj velmi chutny!
ailuj82
Ďakujem :).
@pekarik mne sa takto narezaný chlieb páči :) A chuťovo je výborný, takže ten pomer mi vyhovuje.
torticka
Bodaj by nebol chlebík taký krásny, keď má takého pomocníka.
danculka
Ja tiež pekávam v pekárničke,ako mi operovali obe ruky, ale niekedy neodolám vymiesim strojom a používam zemiakovú kašu,ktorú kupujem v ČR,nemusím variť zemiaky,a strúhať do cesta,hlavne je oproti nášmu zemiakovému cestu lacnejšia omnoho.Chlebík máš pekný musím pochváliť.
tazla
noo pekarik vyzerá ,že sa vyznáš
daj dobrú receptúru ,dnes veru už to nie je to čo bývalo ,dobrí pekari uz asi vymierajú ,preto vyskúšam aj tento




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia