Čerešňovo-marhuľový koláč
Kedže je sezóna čerstvého ovocia, tu je ďalší recept na jednoduchý a rýchly koláč ;-)
Nepečená jahodovo-smotanová torta
Osviežujúca nepečená jahodovo-smotanová torta, na ktorej si každý pochutí.
Monte
Uvaríme si klasický puding z pudingového prášku, cukru a mlieka. Keď puding začne hustnúť pridáme...
Pečená horniacka bravčová hlava
Čerstvú a očistenú bravčovú hlavu dáme asi na päť dní do marinády, ktorú pripravíme z uvedených...
Poľovnícke pečené morčacie stehno s pečenou zeleninou v pomarančovom karameli
Dostali sme Bio morčacie stehno, ktoré som osolila a našpikovala údenou slaninou. Zeleninu som...
Gaštanové pralinky
Tento recept som našla onoho času na internete a stal sa mojím obľúbeným, nakoľko netreba piecť...
Dvojfarebná čokoládová pena s ovocím
Z bielkov (všetko si rozdelíme na polovicu pre dva druhy čokolády) pripravíme sneh, do ktorého pridáme...
Francúzske zemiaky
Je to trochu upravená verzia. ale ako sa vraví 100 ľudí 100 chutí… tak dobrú...
Jablkové rezy zo zemiakového cesta
Jednoduchý koláč vylepšený slivkami. Raz som mala naň chuť ale som mala málo jabľk tak som...
Gazdinkino tajomstvo
Dnes mi padol do oka opäť jeden môj starý recept o ktorý som sa tu s vami...
Čína zo zeleniny
Cibuľu ošúpeme a nakrájame. Opražíme ju na rozohriatom oleji a pridáme zeleninu pokrájanú na kolieska alebo posekanú...
Zemiaky na kyslo s bandurkami
Zemiaky a príloha zemiaky? Celkom chutné, ak už máme mäsa dosť...
Tvarohovo-broskyňový tunel
Na trojkrálový sviatok som upiekla tento výborný šťavnatý tvarohovo-broskyňový tunel...
Opičie maslo
Tento recept som objavila na albert. cz. Toto opičie maslo vydrží v chladničke aj 5 týždňov...
Svieže kuracie prsia s cherry paradajkami
Kuracie prsia sa dajú pripraviť na mnoho spôsobov, dá sa s nimi experimentovať a vymýšľať nové...
Semienkový chlieb
Môj najnovší chlebový favorit. K receptu na tento chlieb som sa dostala vďaka tomu, že...
Tvarohové guľky s jahodami
Tradičné jedlo, ktoré sa dá pripraviť na viacero spôsobov. Z kysnutého, zemiakového, či...
Hlivový perkelt so špenátovými haluškami
Na cibuľke prudko orestujeme nasucho očistenú hlivu (zbavenú slamy), ochutíme soľou, korením, prilejeme zeleninový...
Bombajské zemiaky v lístkovom ceste
Bombajské zemiaky som pripravila podľa receptu z kuchárskej knihy Kilien Stengela Za stolom s Julesom Verneom,...
Zemiakové noky s paradajkovo-smotanovou omáčkou
Tieto noky má naučila moja dcéra, ktorá má veľmi rada rýchle varenie býva v Nemecku a tak...
Kváskový indický chlieb Paratha
Parathas , chapatis a phulka sú najznámejšie z indických chlebov. Parathas sú nekvasené placky, ...
Špargľa na maďarský spôsob
Špargľu uvaríme do polomäkka v slanej vode, do ktorej pridáme kocku cukru a dáme odkvapkať na...
Hokaido kaša
Trhy sú plné chutných tekvíc a tá moja najobľúbenejšia je práve tekvica hokaido:) Jej výhodou je aj...
Pikantná špecialita
Toto jedlo pripravujem už roky, a stalo sa súčasťou všetkých rodinných osláv. Robím ho poriadne...
Rezeň - Stanica Prešov
Vyprážané , obaľované rezne ! Gastronomický fenomén ktorý v minulom storočí ovládol planétu . Jeho...
Prekladaná jablková štrúdľa
Pri príprave tejto štrúdle sme použili domáce tukové lístkové cesto použitím vzorom prekladania cesta, ktorý klasickej...
Šľahačková roláda s ovocím
Táto roláda je tak jednoduchá, že ju zvládne aj úplný začiatočník. Krém ľahučký a pritom...
Pečená cvikla s morčacím mäsom
Cviklu umyjeme, trochu osolíme a s 2 strúčikmi ošúpaného cesnaku zabalíme každú zvlášť natesno do alobalu....
Posúch Grosso špeciál
Drvené paradajky pomiešame s koreninami a s drveným cesnakom. Pizzové cesto rozdelíme na osem rovnakých častí,...