Hurmikaki rezy fotorecept

izabella929 - fotkaIzabella929, 1. decembra 2018 13:32
Ďalšie recepty »

Prvýkrát som použila toto ovocie do plnky. Je vynikajúce, len ho treba pred použitím do plnky trošku povariť s klinčekmi. Ja som použila surové, ale neurobila som dobre.

20
porcií
50 min
príprava
15 min
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
7 ks
210 g
5 PL horúca
210 g
1 KL
na špic noža
2 PL
Krém:
400 g
250 g
1 bal.
z 1 citróna strúhaná
1 PL
100 g
Okrem toho:
300 ml (33 %)
2 bal.
2 PL (na potretie korpusu
8 ks
NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Vajcia som vymiešala s vriacou vodou, pridala som cukor a vymiešala do peny.

    Hurmikaki rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Múku, prášok do pečiva, sódu a kakao som zmiešala a preosiala do cesta na trikrát a opatrne vmiešala vareškou.

    Hurmikaki rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala.

    Hurmikaki rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekol sa 15 minút. Upečený som nechala vychladiť na mriežke.

    Hurmikaki rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Krém: Zmiešala som tvaroh s práškovým a vanilkovým cukrom, pridala som mascarpone a strúhanú citrónovú kôru a napokon melónový likér.

    Hurmikaki rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Krém som rozdelila na 2 časti a dala stuhnúť do chladničky.

    Hurmikaki rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Korpus som uložila na podnos, natrela som ho horúcim marhuľovým lekvárom a na lekvár som natrela polovicu krému a dala stuhnúť do chladničky.

    Hurmikaki rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pokiaľ tuhol krém na korpuse, ošúpala som hurmikaki a nakrájala na polovičky. Skúsila som nožom krájať na plátky surové hurmi a išlo mi to pekne, tak som ich nedala uvariť. Ak budete robiť, bezpodmienečne ich treba uvariť. Dúfala som, že v chladničke zmäknú.

    Hurmikaki rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Uložila som ich na tvarohový krém a natrela druhou polovicou krému. Dala som zákusok do chladničky stuhnúť na 2 hodiny, aby som mohla položiť na krém papier a na noc zaťažiť.

    Hurmikaki rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Druhý deň som na stuhnutý krém natrela šľahačku (smotanu vyšľahanú so Smetafixom) a znova uložila do chladničky.

    Hurmikaki rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Horúcim nožom krájala na rezy. Prajem vám dobrú chuť.

    Hurmikaki rezy (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Hurmikaki. Veľmi príjemná chuť ako žltý melón a broskyňa.

    Hurmikaki rezy (fotorecept) - obrázok 12
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist