Hurmikaki zákusok
Hurmikaki zákusok

Hurmikaki rezy fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 1. decembra 2018

Prvýkrát som použila toto ovocie do plnky. Je vynikajúce, len ho treba pred použitím do plnky trošku povariť s klinčekmi. Ja som použila surové, ale neurobila som dobre.

20
porcií
50 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
7 ks
210 g
5 PL horúca
210 g
1 KL
na špic noža
2 PL
Krém:
400 g
250 g
1 bal.
z 1 citróna strúhaná
1 PL
100 g
Okrem toho:
300 ml (33 %)
2 bal.
2 PL (na potretie korpusu
8 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajcia som vymiešala s vriacou vodou, pridala som cukor a vymiešala do peny.

    Hurmikaki rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Múku, prášok do pečiva, sódu a kakao som zmiešala a preosiala do cesta na trikrát a opatrne vmiešala vareškou.

    Hurmikaki rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala.

    Hurmikaki rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekol sa 15 minút. Upečený som nechala vychladiť na mriežke.

    Hurmikaki rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Krém: Zmiešala som tvaroh s práškovým a vanilkovým cukrom, pridala som mascarpone a strúhanú citrónovú kôru a napokon melónový likér.

    Hurmikaki rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Krém som rozdelila na 2 časti a dala stuhnúť do chladničky.

    Hurmikaki rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Korpus som uložila na podnos, natrela som ho horúcim marhuľovým lekvárom a na lekvár som natrela polovicu krému a dala stuhnúť do chladničky.

    Hurmikaki rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pokiaľ tuhol krém na korpuse, ošúpala som hurmikaki a nakrájala na polovičky. Skúsila som nožom krájať na plátky surové hurmi a išlo mi to pekne, tak som ich nedala uvariť. Ak budete robiť, bezpodmienečne ich treba uvariť. Dúfala som, že v chladničke zmäknú.

    Hurmikaki rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Uložila som ich na tvarohový krém a natrela druhou polovicou krému. Dala som zákusok do chladničky stuhnúť na 2 hodiny, aby som mohla položiť na krém papier a na noc zaťažiť.

    Hurmikaki rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Druhý deň som na stuhnutý krém natrela šľahačku (smotanu vyšľahanú so Smetafixom) a znova uložila do chladničky.

    Hurmikaki rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Horúcim nožom krájala na rezy. Prajem vám dobrú chuť.

    Hurmikaki rezy (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Hurmikaki. Veľmi príjemná chuť ako žltý melón a broskyňa.

    Hurmikaki rezy (fotorecept) - obrázok 12
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Ovocné, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Mila @izabela929 , kupila si nezrele ovocie. Kaki mame skoro stale doma. Zrele ma krasnu oranzovu farbu a je na omak mäksie. Prezrete je uz celkom mäkke, ale ma vybornu sladku chut. Kaki vhodne uz na jedenie musi byt pekne oranzove. Ked kupim niekedy take ako ty, necham ho dozriet. Potom je uz velmi chutne. V ziadnom pripade by som ho nevarila. Chutne zrele kaki pouzijem na ozdobu zakuskov, do ovocnych salatov, alebo ho len tak nakrajam na zjedenie. Ta supa je tvrda, okrajujem ju skrabkou na zemiaky. Toto na tej fotke bolo ako to tvoje a za 5 dni je uz vynikajuce na jedenie.


@Kucharka (1.12.2018 23:48)

Kaki, persimon, diospiro, caqui, palosanto, hurma, ázijský rajčiak....je všetko jeden názov pre to isté, u nás známe ako hurmikaki, čo sa predáva nedozreté.....
Vyzrálé kaki miluju. Nevyzrálé je trpké, mdlé chuti. Je možné, že po uvaření se chuť změní. No prostě, hledím jako zjara. Obdivuhodné krájení mě vždy dostane.