Foto: mojaradost
Bábovku som piekla prvý krát a mala veľký úspech, len sa tak po nej zaprášilo. Je šťavnatá, vynikajúca.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
250 g |
|
5 ks |
|
125 ml |
|
300 g |
|
1/2 bal |
|
60 g |
|
1 bal |
|
Na potretie: | |
4 PL teplá |
|
100 g |
|
40 g |
|
10 g |
|
Postup
-
1
Cesto: Žĺtky vymiešame s 200 g cukru, vanilkovým cukrom a zmäknutou Herou. Pridáme po častiach vaječný likér. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh a postupne zašľaháme 50 g cukru. Dôkladne zmiešame so žĺtkovou penou. Múku zmiešame s práškom do pečiva a zašľaháme na najnižšom stupni do cesta spolu s čokoládovou ryžou.
- 2
Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Upečieme pri teplote 180 °C cca 50 minút alebo podľa potreby. Vyskúšame špajdlou. Necháme ju vychladnúť a vyberieme z formy.
- 3
Marmeládu, môže byť marhuľová zohrejeme a mašľovačkou potrieme bábovku. Čokoládovú polevu pripravíme podľa návodu a rozotrieme na marmeládu. Ešte nie celkom stuhnutú polevu posypeme čokoládovou ryžou a necháme stuhnúť.
- 4
Je lepšie trochu ju nechať postáť, aby sa chute spojili. Dobrú chuť!
Tiež bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu