Bábovka Mravenisko

mojaradostMojaradost, 63 ročná žena, Ulany nad Zitavou, 6. apríla 2017 21:50
Ďalšie jej recepty »

Bábovku som piekla prvý krát a mala veľký úspech, len sa tak po nej zaprášilo. Je šťavnatá, vynikajúca.

12
porcií
20 min
príprava
50 min
na 180 °C

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Cesto: Žĺtky vymiešame s 200 g cukru, vanilkovým cukrom a zmäknutou Herou. Pridáme po častiach vaječný likér. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh a postupne zašľaháme 50 g cukru. Dôkladne zmiešame so žĺtkovou penou. Múku zmiešame s práškom do pečiva a zašľaháme na najnižšom stupni do cesta spolu s čokoládovou ryžou.

  2. 2

    Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Upečieme pri teplote 180 °C cca 50 minút alebo podľa potreby. Vyskúšame špajdlou. Necháme ju vychladnúť a vyberieme z formy.

  3. 3

    Marmeládu, môže byť marhuľová zohrejeme a mašľovačkou potrieme bábovku. Čokoládovú polevu pripravíme podľa návodu a rozotrieme na marmeládu. Ešte nie celkom stuhnutú polevu posypeme čokoládovou ryžou a necháme stuhnúť.

  4. 4

    Je lepšie trochu ju nechať postáť, aby sa chute spojili. Dobrú chuť!

    Bábovka Mravenisko - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist