Žihľavový sirup

redakcia - fotkaredakcia, 5. júla 2009

Suroviny

3,2 l
3 ks
100 ks
3 kg
3 kl




Postup

  1. 1

    Citrón najskôr umyjeme a nakrájame na kolieska, potom vodu a citrón prevaríme. Necháme vychladnúť a pridáme žihľavu.

  2. 2

    Necháme 24 hodín vylúhovať, potom precedíme a trochu vytlačíme. Pridáme cukor a kyselinu citrónovú, zamiešame, až kým sa cukor nerozpustí. Už nevaríme, len nalejeme do fľašiek a dáme do chladu.

Diskusia k receptu

Vymazať
pivonka
Tento sirup robievam aj ja z mladej žihľavy a je fakt výborný. Chcela som ho pridať, ale vidím, že už tu je.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia