Zebrový rez
Dáša Korenková
šéfcukrárka hotela International vo Veľkej Lomnici, 21. marca 2016
šéfcukrárka hotela International vo Veľkej Lomnici, 21. marca 2016
Foto: Robert Hüttner
Veľká noc je pre cukrárov dvojnásobným sviatkom. Popustíme uzdu fantázii, pohráme sa s chuťami, farbami i so surovinami. Ale aj tu platí, že v jednoduchosti je najväčšia krása, elegancia a noblesa.
6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vajcia s cukrom a medom vyšľaháme, pridáme vodu a olej, nakoniec zamiešame múku s kakaom a kypriacim práškom. Na mastnom papieri upečieme tri pláty. Po upečení prekrojíme napoly.
- 2
Maslo vyšľaháme so salkom a pridáme rum. Krém rozdelíme na šesť častí. Potrieme pláty a poukladáme ich na seba. Pred plnením okraje plátov orežeme a odrezky pomrvíme navrch.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem za odpoved, pekny den.
V recepte sa spominaju platy, nie plechy - teda zo 6 vajec sa upecu 3 platy a kazdy z nich sa este prekroji na polovicu.