Zebrový rez

Dáša Korenková
šéfcukrárka hotela International vo Veľkej Lomnici, 21. marca 2016
Zebrový rez
Foto: Robert Hüttner

Veľká noc je pre cukrárov dvojnásobným sviatkom. Popustíme uzdu fantázii, pohráme sa s chuťami, farbami i so surovinami. Ale aj tu platí, že v jednoduchosti je najväčšia krása, elegancia a noblesa.

6
porcií
30 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
110 g
50 g
130 g
45 g
25 g
30 ml
330 g
380 g
50 ml
2 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajcia s cukrom a medom vyšľaháme, pridáme vodu a olej, nakoniec zamiešame múku s kakaom a kypriacim práškom. Na mastnom papieri upečieme tri pláty. Po upečení prekrojíme napoly.

  2. 2

    Maslo vyšľaháme so salkom a pridáme rum. Krém rozdelíme na šesť častí. Potrieme pláty a poukladáme ich na seba. Pred plnením okraje plátov orežeme a odrezky pomrvíme navrch.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: