Banánové rezy
Foto: droetker
Komerčný recept<br> TIP: Najlepšie sa rezy krájajú, kým je poleva ešte mäkká - nôž opakovane namáčame v horúcej vode a utierame do sucha.
príprava
na 180/200 °C
Suroviny
Na cesto: | |
3 ks |
|
45 g |
|
1 bal. |
|
3 ks |
|
45 g |
|
90 g |
|
Na náplň: | |
500 ml |
|
60 g |
|
1 bal |
|
6 plátkov |
|
3 PL |
|
250 ml |
|
Na obloženie: | |
7 ks (olúpané) |
|
Na potretie: | |
3 bal. |
|
Ešte potrebujeme: | |
(30 x 40 cm) |
|
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta ušľaháme žĺtky, práškový cukor a vanilkový cukor elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do krémovej konzistencie. Z bielkov a cukru ušľaháme sneh, ktorý opatrne vmiešame do žĺtkovej peny. Múku preosejeme a vmiešame do vaječnej peny.
- 2
Cesto rovnomerne rozotrieme na plech (30 x 40 cm) vyložený papierom na pečenie. Plech umiestnime doprostred predhriatej rúry a pečieme. <br> <br> Elektrická rúra: 200°C<br> Teplovzdušná rúra: 180°C<br> Plynová rúra: stupeň 4
- 3
Upečený korpus ihneď vyklopíme na papier na pečenie vysypaný cukrom, vrchný papier potrieme studenou vodou a opatrne stiahneme.
- 4
Na prípravu náplne uvaríme podľa návodu na obale puding z mlieka, cukru a pudingového prášku. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale, rozpustíme s rumom a dôkladne vmiešame do horúceho pudingu. Za častého miešania necháme puding vychladnúť. Smotanu ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do tuha a vmiešame do hustnúceho pudingu. Náplň rovnomerne rozotrieme na korpus. Banány nakrájame na asi 5 mm hrubé plátky a obložíme nimi korpus. Uložíme na 2 hodiny do chladničky.
- 5
Polevu pripravíme podľa návodu na obale a rovnomerne ňou zalejeme banány. Necháme stuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu