Banoffee

slavkabis - fotkaslavkabis, 5. januára 2015
Banoffee
Foto: slavkabis

Sestra mi dala uvarené salco, tak som uvažovala aký dezert urobiť. Našla som tento úžasný dezertík, ktorý chutil každému. Banoffee je také malé nebíčko Zobraziť celý popisSestra mi dala uvarené salco, tak som uvažovala aký dezert urobiť. Našla som tento úžasný dezertík, ktorý chutil každému. Banoffee je také malé nebíčko v papuľke :)

Suroviny

150 g
100 g rozpustené
2 ks
1 ks
1 ks malé
400 ml
1 ks
 na zdobenie




Postup

  1. 1

    Sušienky si v mixéri rozdrvíme a primiešame roztopené maslo. Dobre premiešame, ukladáme na dno tortovej formy a povrch vyrovnáme. Ja som si pomohla so skleneným pohárom.

  2. 2

    Na "korpus" dáme salco a rozotrieme. Na salco poukladáme na kolieska nakrájané banány. (videla som aj opačný postup, najprv banány potom salco, ale horšie sa na banánoch rozotiera salco)

  3. 3

    Vyšľaháme si šľahačku (môžeme pridať stužovač, aj nemusíme), mascarpone zmiešame s vanilínovým cukrom a postupne primiešavame vyšľahanú šľahačku. Dáme stuhnúť do chladničky na niekoľko hodín, najlepšie na celú noc.

Diskusia k receptu

mariaklara
hoci som proti presladeným maškrtám, toto v malom množstve ku kávičke " bodne " a myslím, že neuškodí....veď pri veľa nezdravých jedál platí, že v malo množstve sú možno aj liek:-))))))
slavkabis
Veľmi pekne ďakujem za vaše pozitívne a milé komentáre. Dezertík je trochu viac sladký kvôli salco, ale mascarpone so šľahačkou nie, tak sa to nejako kompezuje. Raz za čas je isto si dať vhod aj niečo také výnimočné :)
slavkabis
bola to veľká forma na tortu, priemer sa pozriem na dno a napíšem :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia