Foto: slavkabis
Sestra mi dala uvarené salco, tak som uvažovala aký dezert urobiť. Našla som tento úžasný dezertík, ktorý chutil každému. Banoffee je také malé nebíčko Zobraziť celý popisSestra mi dala uvarené salco, tak som uvažovala aký dezert urobiť. Našla som tento úžasný dezertík, ktorý chutil každému. Banoffee je také malé nebíčko v papuľke :)
Postup
-
1
Sušienky si v mixéri rozdrvíme a primiešame roztopené maslo. Dobre premiešame, ukladáme na dno tortovej formy a povrch vyrovnáme. Ja som si pomohla so skleneným pohárom.
- 2
Na "korpus" dáme salco a rozotrieme. Na salco poukladáme na kolieska nakrájané banány. (videla som aj opačný postup, najprv banány potom salco, ale horšie sa na banánoch rozotiera salco)
- 3
Vyšľaháme si šľahačku (môžeme pridať stužovač, aj nemusíme), mascarpone zmiešame s vanilínovým cukrom a postupne primiešavame vyšľahanú šľahačku. Dáme stuhnúť do chladničky na niekoľko hodín, najlepšie na celú noc.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu