Foto: paploska
Po víkende mi zostal čerstvý hrášok, mladý špenát a medvedí cesnak. Uvažovala ako tieto ingrediencie využiť a napadol mi chutný recept na ľahkú a Zobraziť celý popisPo víkende mi zostal čerstvý hrášok, mladý špenát a medvedí cesnak. Uvažovala ako tieto ingrediencie využiť a napadol mi chutný recept na ľahkú a rýchlu polievku.
porcie
príprava
Postup
-
1
Do hrnca dáme olúpaný hrášok, 2 l zeleninového vývaru a varíme 5 minút. Pridáme mladý špenát a varíme asi 20 minút. Zeleninový vývar kupujem v BIO kvalite v DM (Alanatura), ale môžete ho nahradiť domácim vývarom (nie umelým bujónom). Polievku dochutíme soľou, pretlačeným cesnakom, čerstvo mletým korením, smotanou a zmixujeme.
-
2
Vajíčko vymiešame so špaldovou krupicou, soľou a čiernym korením a pridáme posekaný medvedí cesnak. Zmes musí byť pevná, ale nie veľmi tuhá. Čím bude jemnejšia, tým budú halušky chutnejšie. Zavaríme do polievky. Dobrú chuť. Dnes mi došli baterky, takže fotky sú úbohé - z mobilu :-)
Diskusia k receptu