Foto: majculanda
Túto som piekla tento týždeň k 50-tke pre mamkinu kolegyňu... (mamka podstivo pomohla s krémom a korpusmi :)
na 215/200 °C
Suroviny
21 ks |
|
21 PL |
|
21 PL |
|
1 a 1/2 balíčka |
|
3 PL1 |
|
- ja som použila white icing |
|
|
|
7 PL |
|
ako lieskový orech |
|
1 |
|
|
|
+ mandľová aróma podľa potreby |
|
7 PL |
|
2 ks |
|
6 PL |
|
2 ks |
|
3 PL |
|
0,5 litra |
|
na potretie |
|
Postup
-
1
Z vajec, múky, cukru, kypriaceho prášku a múky si upečieme 3 korpusy 2x štvorec a 1x srdce - na každý korpus použijeme 1/3 z uvedených surovín (moja forma na srdce bola menšia ako štvorec preto bol korpus aj väčší a tak som ho prerezala na pol a naplnila krémom.) Postup na korpusy: z bielok a cukru vyľaháme tuhý sneh, žĺtky vymiešame s olejom a vmiešame do tuhých bielok... na koniec zamiešame múku s kypriacim práškom Piškótové cesto pečiem cca 30 minút pri 215 stupňoch prvých 15 minút a zvyšných 15 minút na 200.
- 2
krém si uvaríme z mlieka, zlatého klasu, cukru a kakaa po vychladnutí vymixujeme na hladký krém spolu s herou. (kúsok krému som si odložila na nadpis a tiež na zdobenie)
- 3
najprv si štvorce potrieme džemom a natrieme kakaovým krémom. naplnený korpus si celý potrieme herou vymixovanou s cukrom a potiahneme zafarbenou potahovkou (je dôležité nedávať pudingový krém na potretie lebo potom poťahovka pracuje a zlieza z torty)...
- 4
srdcový korpus som rozrezala a postupovala presne tak isto ako pri predošlom... srdcovú tortu "prilepíme" na štvorec herou s cukrom.
- 5
Ružičky a lístky som robila deň vopred a to z "falošného" marcipánu zo sušeného mlieka, cery, cukru, bielka, mandľovej arómy a vody. hmota musí byť plastická, taká aby lupienky nepadali a ani sa nelámali...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Postup: najprv si zmiešam cukor, maizenu a sušené mlieko a odoberiem z toho 2 PL... v podstate ide o to že zvyšné suroviny sa zmiešajú a vypracuje sa hladká hmota ktorá sa dohusťuje podľa potreby s tým čo si odložíte tie 2 lyžice. PS: vodu veľmi opatrne na začiatok by som davala len 1/2 ČL, veĺmi ťažko sa presne popisuje lebo záleží aký práškový cukor máte, taktiež aké sušené mlieko,,, naozaj to musíte cítiť. Ružičky robím tak že si urobím z "marcipánu" guľôčku na jednej strane vytvorím malý špic, a lupienky robím pomocou igelitového sáčku: otvorím sáčok, kvapnem si trošička oleja, rozotriem v sáčku, vložím do vnútra guľôčku z "marcipánu" a cez sáčok si prstom rozotriem lupienok ktorý potom lepím na "kuželku". Dúfam že som pomohla, rada odpoviem ak budú otázky. :)