Svieža karfiolovo-hrášková polievka fotorecept
Foto: caterina
Ked sa nam vonku uz pomalicky zjesenieva, dobre padne vydatna polievka plna vitaminov.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravime si suroviny - karfiol (dala som cely, lebo mam rada hustu polievku), mrkvu, zeler, por, cibulu, korenie a hrasok
-
2
Zeleninu si nakrajame na kolieska, karfiol na male kusky
-
3
tiez cibulu a por
-
4
Cibulku a por opecieme na oleji do sklovita
-
5
Pridame mrkvu, zeler a karfiol a chvilu podusime
-
6
Ako posledny nasleduje hrasok
-
7
Premiesame, okorenime mletym ciernym korenim, sladkou paprikou
-
8
Zalejeme vodou, privedieme k varu, osolime a na miernom ohni varime do zmaknutia zeleniny. Nie je potrebne dlho, polievka je raz dva hotova.
-
9
Tesne pred dovarenim som pridala zelene casti poru a cerstvu petrzlenovu vnat.
-
10
Podavame s mrvenickou alebo akoukolvek malou cestovinou (podla chuti, polievka je husta, takze aj bez cestovin je dobra).
Dodnes sa u nas varieva. Ale uz bez tych hub. Tie nie a nie najst.
U mna je a aj bola svieza preto, lebo najradsej som ju vzdy jedol a dodnes aj jem na studeno a s nalamanym/rozmocenym rohlikom.
a teraz idem spraviť inventúru do šuplíka, či tam nie je nejaký zabudnutý kekesík, som z tej krásnej polievkovej predstavy načisto vyhladla. :-)))
@rea1 - tiez ju idem dnes robit. Chyba mi uz len ten por a spicky. Ale nemam poruke/cestou z prace trhovisko. Takze to bude bez hub. Susene sa mi do toho akosi nehodia (velmi aromaticke).