
Pstruh na masle s rozmarínom
Recept som nasiel na nete. Maslo a ryba, vzdy dobrá kombinácia ! :)

Rybací boršč – neboršč
Rozmýšľal som či vôbec zverejniť tento recept (skôr pokus), ale možno to niekoho bude inšpirovať....

Špenátové rybie filé
Špenát trochu podusíme na oleji a na cibuli, ochutíme a necháme mierne vychladnúť. Rybie filé...

Rybacia polievka
Do osolenej vody dáme variť dobre umyté hlavy z kaprov, očistenú a umytú koreňovú zeleninu, ...

Pstruh s mandľovými lupienkami
Pstruhov poriadne umyjeme zvonka aj zvnútra pokiaľ sa dá, osušíme ich papierovými utierkami a odrežeme im...

Krémová polievka z lososa a s pečeným karasom
Polievku podľa tohoto mojeho rcp som uvaril ešte v apríli t. r. ; ako to dokazujú...

Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Pripravte si filety z morského pleskáča s kaparami a čiernymi olivami, podávané so šalátom z bielej...

Pečený pstruh s mandľami a citrónovou omáčkou
Vyčisteného pstruha posolíme a posypeme korením. Necháme odstáť asi hodinu.

Údený pstruh s brusnicovo–chrenovou penou
Téma vianočný stôl je pestrou a bohatou prehliadkou slovenských tradičných jedál, veď čo región, to...

Treska s cviklovým šalátom
Nápad vznikol vo chvíli, keď som si všimol, že cviklu som postrúhal na veľkých a...

Pstruh so šampiňónovou plnkou
Zeleninu a šampiňóny očistíme a najemno pokrájame. Na masle osmažíme do zlatista cibuľu, pridáme zeler,...

Kapor v syrovej omáčke
Kapra nakrájame na podkovičky, osolíme a krátko opražíme na oleji.

Tabak Simec [grilovaná ryba s ryžou a oblohou]
Recept je tradiciou spajany s arabskou krajinou. Irak. Iracka kuchyna pozostava zo sirokeho vyberu prisad...

Kapor so šalviou
Očisteného a vykosteného kapra nakrájame na prúžky, osolíme, pridáme šalviu a zázvor, obalíme v...

Vianočný kapor na orechoch a cesnaku
Kapra pozdĺžne rozpolíme a aspoň na pol dňa namočíme do mlieka, aby sme zjemnili jeho chuť....

Perkelt z kapra
Kapra, ktorého sme najskôr očistili, vypitvali, rozkrojili na polovice, osolili a hlavu s...

Pstruh dúhový pečený na ohni
Čerstvú rybu zbavíme vnútorností, umyjeme, jemne solíme a koreníme čerstvo zomletým korením. Napichneme na...

Pstruh na masle s jablkom a cesnakom
Kombinácia jablka a cesnaku sa k pstruhom veľmi hodí. Tiež odporúčam skúsiť v lete s pohárom...

Pečené pstruhy v letnom šate
Rybky máme radi, kapra, morské, zubáča, ale pstruh, to je delikatesa...

Maďarská rybacia polievka
Očistenú a na kolieska nakrájanú cibuľu opražíme na masti. Poprášime mletou červenou paprikou, osolíme, pridáme...

Šťuka plnená polentou
Šťuku zvnútra osolíme, okoreníme a potrieme zmesou nasekaných byliniek. Pripravíme polentu: V hrnci necháme zovrieť...

Filé z kapra
Filé osolíme a okoreníme, pokvapkáme citrónom a necháme 15 minút odstáť. Potom ho opražíme na masle a odložíme nabok....

Filet z kapra s makom a kapustou
Vyfiletovaného kapra naporcujeme na 120 g filety. Osolíme a na povrch pridáme mak. Všetko dáme...

Nivový kapor
Plátky umytého, vykosteného pokrájaného kapra osoľte, obaľte v hladkej múke, vajci a z oboch...

Zubáč na šošovicovo-zemiakovom šaláte
V osolenej vode uvaríme šošovicu s cesnakom a bobkovým listom.

Sumček na Valentína
Sumček Handlovský je ryba chovaná v rybej farme na bani Handlová. V súčasnej dobe sa začína...

Pstruh s fazuľkami
Očistené filety pstruha okoreníme a osolíme. Opečieme na oleji a vyberieme z panvice. Pridáme zliate...