Kombinácia jablka a cesnaku sa k pstruhom veľmi hodí. Tiež odporúčam skúsiť v lete s pohárom bieleho vína.
5 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Čerstvé pstruhy (vypitvané) umyjeme. Bohate osolíme zvonku aj zvnútra. Postupne povkladáme striedavo strúčik cesnaku a kúsok jablka.
- 2
V jenskom skle si roztopíme pol kocky masla (asi 60g). Doňho uložíme ryby a posypeme celou rascou. (Ja som ich ešte obložila zvyšným jablkom.)
- 3
Pečieme cca 20 minút približne na 180-200°C. Zvyknem podávať s bielym pečivom, napríklad bagetou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu