Pstruh na masle s jablkom a cesnakom

kvietela - bez fotkykvietela, 22. februára 2014

Kombinácia jablka a cesnaku sa k pstruhom veľmi hodí. Tiež odporúčam skúsiť v lete s pohárom bieleho vína.

5 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
4 - 6 strúčikov
1 ks




Postup

  1. 1

    Čerstvé pstruhy (vypitvané) umyjeme. Bohate osolíme zvonku aj zvnútra. Postupne povkladáme striedavo strúčik cesnaku a kúsok jablka.

  2. 2

    V jenskom skle si roztopíme pol kocky masla (asi 60g). Doňho uložíme ryby a posypeme celou rascou. (Ja som ich ešte obložila zvyšným jablkom.)

  3. 3

    Pečieme cca 20 minút približne na 180-200°C. Zvyknem podávať s bielym pečivom, napríklad bagetou.

Diskusia k receptu

martinis
Potvrdzujem, veľmi dobrá kombinácia. Ja pstruha robím na grile s orechmi, jablkami a brusnicami, ale aj tento je fajn :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia