Foto: luciak
Zvykneme kupovať celého lososa a mäso z neho si pripravíme na rôzne spôsoby. Najlepší spôsob, ako využiť odrezky, je polievka.
Postup
-
1
Z hlavy, chvosta lososa a ďalších odrezkov, ktoré nám vzniknú pri filetovaní, si spolu s koreninami (bobkový list, nové a červené korenie, soľ) pripravíme vývar (dávame zhruba 3 litre studenej vody). Varíme pomaly na miernom plameni asi hodinu od bodu varu.
- 2
Vývar precedíme cez jemné sitko, mäso oberieme a dáme bokom.
- 3
Na olivovom oleji si orestujeme zeleninu nakrájanú na menšie kúsky. Zalejeme vývarom, varíme do zmäknutia a následne rozmixujeme do hladka. Pridáme jednu smotanu, dochutíme čerstvo nastrúhaným muškátovým orieškom, nasekaným čerstvým kôprom a limetkovou šťavou. Pred podávaním vložíme do polievky mäso, ktoré nám ostalo. Kto má chuť, môže počas varenia pridať aj suché biele víno.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu