Polievka z lososa

luciak - bez fotkyluciak, 21. septembra 2014
Polievka z lososa
Foto: luciak

Zvykneme kupovať celého lososa a mäso z neho si pripravíme na rôzne spôsoby. Najlepší spôsob, ako využiť odrezky, je polievka.

Postup

  1. 1

    Z hlavy, chvosta lososa a ďalších odrezkov, ktoré nám vzniknú pri filetovaní, si spolu s koreninami (bobkový list, nové a červené korenie, soľ) pripravíme vývar (dávame zhruba 3 litre studenej vody). Varíme pomaly na miernom plameni asi hodinu od bodu varu.

  2. 2

    Vývar precedíme cez jemné sitko, mäso oberieme a dáme bokom.

  3. 3

    Na olivovom oleji si orestujeme zeleninu nakrájanú na menšie kúsky. Zalejeme vývarom, varíme do zmäknutia a následne rozmixujeme do hladka. Pridáme jednu smotanu, dochutíme čerstvo nastrúhaným muškátovým orieškom, nasekaným čerstvým kôprom a limetkovou šťavou. Pred podávaním vložíme do polievky mäso, ktoré nám ostalo. Kto má chuť, môže počas varenia pridať aj suché biele víno.

Diskusia k receptu

kukulienka71
Myslím, že by mi veľmi chutila táto polievka, aj ke´d stonkový zeler by som vynechala, osobne ho nemám rada. Tiež som cez víkend uvažovala nad lososovou krémovou, ale mala som filé a skončilo na pekáči s bylinkami.
marcel83
Môže to zaujímavo chutiť. Také lososové Halászlé bez papriky a rajčiny, ale s mrkvou a petržlenom. Vyskúšame.
zuzana0331
Urcite tento recept vyskusam, lososa mame velmi radi v akejkolvek podobe.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha