Sépiové linguine s lososom, špargľou a cuketou
Marcel Ihnačák
executive chef hotela Double Tree by Hilton v Bratislave, 17. mája 2012
executive chef hotela Double Tree by Hilton v Bratislave, 17. mája 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Na rozohriatu panvicu nalejeme olivový olej, pridáme nasekaný cesnak, cuketu nakrájanú na tenké pásiky, krátko osmažíme, pridáme kúsky lososa, ochutíme soľou a čiernym korením, zľahka prehodíme, krátko orestujeme, kým losos nemá zlatistú farbu.
- 2
Podlejeme bielym vínom, víno na prudkom ohni odparíme. Vzápätí prihodíme uvarené cestoviny a hoblinky surovej bielej špargle, všetko spolu zľahka premiešame, pridáme čerstvo nasekané byliny, napríklad bazalku, petržlenovú vňať, pažítku alebo žeruchu.
- 3
Náš tip: Pozor pri restovaní lososa, ide o jemné mäso, ktoré sa ľahko rozpadá – neprekáža to chuti, ale skôr výzoru jedla. Lososa radšej nakrájame na kocky, lebo tenšie plátky sa skôr rozpadnú.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu