Foto: danda3
Toto jedlo varia v jednej nemenovanej reštaurácii, veľmi mi chutilo, tak som vyskúšala aj doma. Či je to indický spôsob, nemám tušenie, názov som Zobraziť celý popisToto jedlo varia v jednej nemenovanej reštaurácii, veľmi mi chutilo, tak som vyskúšala aj doma. Či je to indický spôsob, nemám tušenie, názov som prebrala.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Postup je veľmi jednoduchý, lososa pokrájame na menšie kúsky a na oleji opečieme, potom pridáme soľ, hrášok podľa chuti (ja som to trošku prehnala, kľudne môže byť aj menej), kurkumu a chili tiež podľa chuti.
-
2
Zalejeme kokosovým mliekom a dusíme, kým nie je hrášok hotový.
-
3
Podávme s ryžou, u nás vedie jazmínová.
My máme radi ryžu Basmati. Jej polia su v Indii a Nepále zmáčané topiacimi sa ladovcami z najvyssích hôr sveta.
@klukodvody Ja viem, ale tá posledná je fotená mobilom v práci a nepáči sa mi, ja som si to jedlo chystala do práce, preto som ho nechcela fotiť na tanieri, dávam si radšej ryžu zvlášť, lebo by do nej nasiakla tá úžasná omáčka a už by to nebolo také dobré, keď budem robiť druhýkrát, fotku vymením, už som to tak urobila u viacerých receptov.
Milá @haji , ja si tiež tú jazmínovú kupujem vo veľmkom 9 kilovom balení, takže až miniem, kúpim si Basmati a tiež ju mám vo veľkom pohári ako ty.
@aleana všetka omáčka je v ryži, preto jej robievam viac, lebo tá ryža s omáčkou nemá chybu.
Ďakujem, Ti, Tánička, s kuracím mäsom robievam tiež často, ale v mrazáku som zbadala zabudnutého lososa, tak som sa nad ním zľutovala.☺