
Bramborové čtverečky sypané parmazánem podle paní Drahomily
Recept na bramborové čtverečky jsem ve svém kuchařském archivu měla hodně dlouho. Paní Drahomila byla moje...

Muffiny s čučoriedkami
Tento receptík som si priniesla z pobytu v USA, kde mi veľmi chutil. Uvádzané suroviny...

Pečené zemiaky s cesnakovým tvarohom
Na menší plech položíme zopár väčších umytých nových zemiakov so šupkou a dáme ich upiecť pri teplote...

Bravčové na rýchlo
Nič svetoborné, len tak pre inšpiráciu ako za 15 minút pripraviť večeru za ktorú sa nemusíte...

Nátierka z kuracích pečení
Recept som uvidel v 15 minútovom kuchárovi a zaujal ma. Keďže som si ho nezapísal, ...

Pavlova torta zo záhradky
Sladká penová tortička so šľahačkovým krémom a kopcom ovocia z domácej záhradky. Maliny, ríbezle, ...

Hovädzie na smotane s brusnicami
Zeleninový základ: Koreňovú zeleninu nakrájame nadrobno a orestujeme na údenej slanine. Pridáme soľ, hnedý cukor, ...

Vianočná pečeňová paštéta
každý pridáva koláčiky a sladké tak ja pridám niečo slaného :) ...

Sójové rizoto
Deň vopred namočíme sóju do vody, na druhý deň vodu zlejeme, dolejeme do hrnca novú...

Zaprávané jarné ragú
Tento recept som vybrala zo židovskej kuchárskej knihy, len som nemala práve teľacie pliecko, tak...

Žemľovka, vlastne vianočkovka .o)
Ostala mi doma vianocka (jogurty sa pominali aj bez nej) tak som skusila dalsie jedlo "meho mladi"...

Placky so žihľavou zo zvyšnej zemiakovej kaše
Zvýšila sa nám zemiaková kaša, tak teda. čo s ňou? Jedlo nikdy nevyhadzujem,...

Glazovaný losos s omáčkou z whisky
Keď som dnes browsoval po stránkach výrobcu mojej obľúbenej whisky, natrafil som na recept, ktorý...

Spaghetti alla puttanesca
Tento recept s pikantno-korenistou chutou pochadza z juzneho Talianska. Vhodne jedlo pocas horucich slnecnych dni.
Crème brûlée podľa Richarda Sulíka
Crème brûlée presne tak, ako sa má robiť. Zabudnime na politiku a vychutnajme si tento...

Zapečený baklažán s mozzarellou
Mala prísť sestra a vždy jej pripravím niečo čo doma nerobieva a čo môže jesť. Manžel...

Jablkový nákyp
Recept mám z kuchárskej knižky z Bulharska ( od lele Penky ), podobné tu už kolujú...

Špagety s kalamármi a cherry paradajkami
Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a...

Torta - Krtko a kamaráti
Robota to bola na celý deň no vyplatilo sa. Moja prvá poťahovaná prvotina. Nechala som...

Grilovaný Hermelín se zeleninovým salátem
Toto je jedno z několika posledních jídel která připravuji pro vnuka do restaurace ve které vaří a...

Figové miňonky
Čokoládové a figové kocky s marcipánom Rozhodla som sa sem dať len Figové kocky, pretože robiť dva...

Šalát z čerstvej červenej repy
Cviklu, jablka a cibulu ocistime, nastruhame na jemno cviklu a jablka, cibulku si nasekame...

Žemľovka
Jedlo ktoré je typické pre slovenskú a českú kuchynu. Jedlo poznajú aj v Rakúsku volá sa...

Kelové placky
Tieto placky robila moja babička, bola výborná kuchárka. Nestretla som sa aby tento recept niekto v mojom...

Kysnuté jablkové koláče
Pôvodne som robila kysnuté buchty ale z polovice cesta som chcela skúsiť niečo iné. Môj experiment...

Kapustovo-kuracie závitky
Najlepšie mäsko na svete. Obľúbený recept mojej dcéry. A kto má rád kyslú kapustu, ...

Králík v česnekovo-hořčičné marinádě v Remosce
Opět moje oblíbená babička Remoska. Ono to děvče je jen o pár let mladší než já....
Všetko mäso
Kuracie mäso
Hovädzie mäso
Bravčové mäso
Ryby morské
Ryby z jazera