Foto: katarinalucanova
Jednoduchý jablkový koláč upečený šup šup.
1plech
porcia
porcia
20 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
4 ks |
|
200 g |
|
1 ks |
|
200 ml |
|
400 g |
|
500 g (strúhané) |
|
1 PL |
|
200 ml |
|
100 g |
|
100 g (nasekaná) |
|
100 g (nasekané) |
|
250 ml (na ozdobu) |
|
Postup
-
1
Hrozienka opláchneme vodou a namočíme v polovici množstva rumu. Jablká nastrúhame, šťavu nevytláčame použijeme aj zo šťavou.
-
2
Vajcia vyšľaháme s cukrom do hustej peny.
-
3
Postupne pridáme olej, múku, jablká, orechy, čokoládu, hrozienka aj s rumom, v ktorom boli namočené a sódu bikarbónu.
-
4
Cesto je hustejšie. Rozotrieme ho na vymastený a múkou vysypaný plech. Upečieme.
-
5
Upečený ešte teplý koláč polejeme z druhou polovicou rumu.
-
6
Necháme vychladiť a ozdobíme šľahačkou.
to je koláč pre silných chlapov..!!toľko rumu...
u nás jedného alkoholika volali=šup-šup=
už ho niet...
po 1 kúsku určite bude krajší svet...:-)